Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan, TTB Başkanı Fincancı'ya işaret etti: ‘’Bu ismin değişmesini sağlayacağız’’

Erdoğan, TTB Başkanı Fincancı’ya işaret etti: ‘’Bu ismin değişmesini sağlayacağız’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği Kabine toplantısı Beştepe’de yapıldı. Erdoğan toplantının ardından Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlamasına yönelik ve TBB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı işaret eden açıklamalarda bulundu: ''Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan TTB başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir.’’

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı 3 saat 40 dakika sürdü. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlamasına ilişkin “Bartın’daki benzeri kazaların önüne geçmek için bölgede madenciliğe özel meslek lisesi açma projesi bulunuyor. Yaşanan kazayla ilgili iş güvenliğinden, teknik eksikliklere kadar her şey araştırılıyor” dedi. Erdoğan, ülkedeki tüm madenlerin durumlarının da gözden geçirildiğini belirtti.

Konuşmasında Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı işaret eden Erdoğan,  “TTB başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız. Ülkesine ve ordusuna alçakça iftira eden şahsın adı Türk’le başlayan kurumun başında olmasını milletimizin tüm fertlerini rahatsız ettiğine inanıyorum. Bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta, meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdim” şeklinde konuştu.


Açıklamalardan satır başları şöyle:

– “Bartın’daki benzeri kazaların önüne geçmek için bölgede madenciliğe özel meslek lisesi açma projesi bulunuyor. Yaşanan kazayla ilgili iş güvenliğinden, teknik eksikliklere kadar her şey araştırılıyor. Ortaya çıkacak sonuçlara göre gereken yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

– Amasra’dan alınan dersler ışığında ülkemizdeki tüm madenlerin durumları baştan sona gözden geçirilmektedir.

– Bu kadar kısa sürede alınan mesafeye bakılınca Azerbaycan’la daha neler yapılabileceğini milletimizin taahhütüne bırakıyoruz.

– Binali Yıldırım ve İstanbul Milletvekilimiz Şamil Ayrım ile koruma görevlisi Oğuzhan Demirci’nin yaralandığı kaza hepimizi üzmüştür. Kendilerine şifalar diliyoruz. Hiçbirinin hayati tehlikesinin olmadığı görmekten de memnuniyet duyduk.

– Diyarbakır’da 70 bin kişinin katıldığı toplu açılış ve miting farklı bir heyecana vesile olmuştur. Havaalanından toplu açılışın yapılacağı meydana kadar bir başka heyecan ve coşku vardı. Malatyalı ve Diyarbakırlı kardeşlerime bize gösterdikleri sevgi, coşku, muhabbet için şükranlarımı sunuyorum.

– Yarın, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut, iş yeri ve arsa projesinin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Cuma günü vizyon belgemizin tanıtım törenini Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapacağız. Cumartesi günü Türkiye’nin otomobili TOGG’un banttan indirme törenine katılacağız.

– Anadolu toprakları üzerinde, son bin yılda kurduğumuz 3. devletimiz olan cumhuriyetimizi siyasi, ekonomik, diplomatik alanlarda zirveye çıkartacak adımın adını ‘Türkiye Yüzyılı’ koyduk. Ülkemizin ve medeniyetimizin tüm kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. Bu atılımı dünyanın tarihi dönüşüm yaşadığı dönemde hayata geçiriyoruz.

– Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç, siyasi, iktisadi, sosyal ve kültürel gelişmeleriyle dünyadaki olan bitenlerden ayrı değildir. İnşallah bu dönemde de dünyamız parıltılı kavramların ambalajı içinde önümüze getirilen insan fıtratını bozarak yeniden felaketin eşiğine getirilen sapkın hezeyanlardan kurtarılacaktır.

– Türkiye Yüzyılı hedefimiz sadece milletimizin refahını yükseltme, ülkemizi bölgesel ve küresel güç haline getirme gayesini taşımıyor. İnanç, kültür medeniyet köklerini yeniden ihya edeceğimiz bir adımdır.

– Engelleme çalışmalarının hepsinin üstesinden gelerek demokrasi ve kalkınma hedeflerimizi birer birer hayata geçirdik.

– Kökenine, inancına, meşrebine, siyasi ve sosyal tercihine bakmadan her bir vatandaşımızı layık olduğu haklara, özgürlüklere, refah düzeyine, gelecek güvencesine kavuşturmakta kararlıyız. Huzurun, gelişme ve kalkınma hamlelerinin engellenmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, işçisi, memur, sanayicisi bizimle olduğu müddetçe Allah’ın izniyle bizi engelleyecek güç tanımıyoruz.

– Ülkemizin zenginliğini milletimizin her kesimiyle adil şekilde paylaşma ilkemizi, sosyal devlet ilkesiyle hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Geçmişte yakacak gıda gibi birkaç başlıkta destek alan ailelerimiz elektrikten, kiraya kadar geniş bir yelpazede devleti yanlarında bulmaktadır.

– Büyüğü ile annesiyle, çocuğuyla bütün olarak ailenin tamamını koruyacak, gözetecek, güçlendirecek çalışmalara ağırlık veriyoruz. Aileye yönelik hizmetlerimizi genişletmeye çalışan yeni bir adımın müjdesini paylaşmak istiyorum. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik Aile Destek Merkezleri ve Sosyal Dayanışma Merkezleri var. Kadınlarımızı üretken hale getirmeyi, çocuklarımızın sağlıklı gelişim göstermeye dönük faaliyetler sürdürülüyor. Kadın ne kadar güçlü olursa tüm aileyi ayakta tutmakta başarılı olacaktır. Son dönemde aile yapımızı yıkmaya yönelik tehditlere karşı aldığımız tedbirleri bu merkezleri güçlendirerek tahkim ediyoruz.

- Advertisment -