Ana SayfaHaberlerCANLI AKIŞ : Ömer Faruk Gergerlioğlu ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı

CANLI AKIŞ : Ömer Faruk Gergerlioğlu ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı

“Terör propagandası” suçlamasıyla Meclis’ten gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gergerlioğlu’na savcının yönelttiği terör progandası iddiasının delili olarak gösterilen videonun yeni değil, 2016 tarihli olduğı ortaya çıkmıştı.

Gergerlioğlu: Nerede kalmıştık?

14.10: Serbest bırakıldıktan sonra sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Nerede kalmıştık?” ifadesini kullandı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu serbest bırakıldı

13.20: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, vekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldığını açıkladı.

13.00: Sivil giyimli bir şahıs ifade tutanağına müdahale etti

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şube, Gergerlioğlu’nun ifade işlemleri sırasında şikayet beyanlarının tutanaklara işlenmediğini açıkladı.

ÇHD Ankara Şube’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ifade işlemlerini yürüten karakolda şikayet beyanları tutanağa geçirilmiyor. Sivil giyimli bir şahıs ifade tutanağına müdahale ediyor” denildi.

Gergerlioğlu’ndan kıyafet protestosu

13.00: Gözaltına alındığı sırada kıyafetlerini giymesine izin verilmeyen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun durumu protesto etmek için dışarıdan getirilen kıyafetleri giymediği ve ifadelesini bu şekilde vereceği öğrenildi.

Şentop’tan açıklama

10.30: TBMM Başkanı Mustafa Şentop vekilliği düşürülen HDP’li Gergerlioğlu’nun Meclis’te gözaltına alınmasının ardından açıklama yaptı. Şentop, “Tamamen Anayasa ve TBMM İçtüzüğü hükümlerinin gereği olarak yapılan bir işleme karşı TBMM çatısı altında bir eylemin devamına ve Meclis’in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilmeyeceği bilinmelidir. Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM’yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz” dedi.

HDP: “Oy için yapılanları Türkiye halkları unutmaz”

09.00: “Türkiye halklarını, tüm ezilenlerin yüreği Meclis’teki Adalet Nöbetimizdeydi. İktidar ve ortağı bu sevgiye, bu güvene tahammül edemedi. Talimatla, yalan tutanakla, oy uğruna yapılanları Türkiye halkları unutmaz.”

06.40: Gergerlioğlu, “Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük” dedi.

06.30: Dört gündür TBMM’de adalet nöbetine devam eden Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabah saatlerinde abdest almak için girdiği lavabonun çıkışında koridorda bekleyen polisler tarafından gözaltına alındı.

İşte o anlar…

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün attığı tweetlerde, TBMM Başkanı’nı göreve davet ederek “kirli şahıs behemehal Gazi Meclis’ten çıkarılmalıdır” demişti.

HDP’li milletvekillerinen tepki

Gergerlioğlu’nun gözaltına alınmasına HDP’li milletvekilleri şöyle tepki gösterdi:

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya
HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu
HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu
HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz

- Advertisment -