Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu yeniden genel başkan

Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan

 

Kemal Kılıçdaroğlu, 35. Olağan CHP Kurultayı'nda tek aday olarak girdiği yarışta kayıtlı bin 238 CHP delegesinin oylarından 990'ını alarak yeniden CHP Genel Başkanı seçildi. Dün (Cumartesi) gece saat 22.30'da başlayan oylamada 248 de geçersiz oy kullanıldı.

 

Kurultay, bugün (Pazar) saat 10.00'da toplanmak üzere çalışmalarını tamamladı. Kemal Kılıçdaroğlu için asıl önemli sınav da bugün gerçekleşecek. Gözler, parti üst yönetiminde önemli değişiklikler yapacağını daha önce dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu değişiklikleri örgütüne kabul ettirip ettiremeyeceğinde olacak.

,

Seçimin blok liste mi, yoksa çarşaf liste ile mi yapılacağı oylanacak. CHP lideri bu konuda görüş belirtmedi, “delege karar verecek” demekle yetindi. Bu oylamanın ardından yapılacak parti meclisi seçiminde genel başkanın sunduğu isimler delegelerin beğenisine sunulacak. Bu listede yer alan isimler Kemal Kılıçdaroğlu’nun partide yaratmayı tasarladığı dönüşümler hakkında fikir verecek.

 

CHP Genel Başkanlığı için adaylıklarını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve eski milletvekili Umut Oran’ın adaylıktan çekilmesi ile mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olacağını açıklanan tek isim milletvekili Mustafa Balbay kalmıştı. Ancak Balbay da, genel başkan adaylığı için delegelerin yüzde 10’unun imzasını toplamayı başaramadı.

- Advertisment -