Ana SayfaHaberlerMeclis'te 378 dokunulmazlık başvurusu

Meclis’te 378 dokunulmazlık başvurusu

 

Dokunulmazlıkların kaldırılması, HDP Eş Başkanlarının öz yönetim açıklamalarının ardından tekrar gündeme geldi. Anayasa Komisyonu Başkan'ı Mustafa Şentop, bugüne kadar Meclis'e 378 dokunulmazlık dosyası geldiğini açıkladı. Şentop'un verdiği bilgiye CHP, 40 milletvekili hakkındaki 119 dosya ile birinci sırada.

 

Anayasa Komisyonu Başkan'ı Mustafa Şentop, dokunulmazlık dosyaları konusunda komisyon üyesi milletvekillerine bilgi verdi. Şentop'un verdiği bilgiye göre, dokunulmazlık dosyaları konusunda karar verecek olan Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden oluşan Karma Komisyona şimdiye kadar 378 dokunulmazlık dosyası ulaştı.

 

Dosyalardan, 48'i geçen hafta komisyona ulaşırken, 330'u geçen dönemden kalanlardan oluşuyor. Şentop dokunulmazlık dosyalarının 59 tanesinin 26. Döneme ait olduğunu söyledi.

 

Toplam 378 dosyanın partilere göre dağılımı ise şöyle:

 

21 AK Parti milletvekili hakkında 38 dosya

 

40 CHP milletvekili hakkında 119 dosya

 

32 HDP milletvekili hakkında 110 dosya

 

5 MHP milletvekili Hakkı'nda 11 dosya

 

Rakamlara göre toplam 98 milletvekili hakkında Meclis'te dokunulmazlık dosyası bulunuyor. En çok dosya hem milletvekili sayısı hem de dosya sayısı açısından CHP'de. İkinci sırada HDP, üçüncü sırada AK Parti ve son sırada MHP yer alıyor.

 

Milletvekilleri dosyaların içeriğini istiyor

 

Anayasa Komisyonu'nun dosya sayıları konusunda bilgi vermesinin ardından muhalefet milletvekilleri  dosyaların içeriği hakkında yani hangi milletvekillerinin ne ile suçlandığına dair de bilgi istedi.

 

Şentop ise  uzmanların dosyaların tasnifi üzerinde çalıştığını söyledi. Sadece kendi dosyası hakkında bilgi isteyen milletvekillerine fezlekelerin bir örneğinin verildiğini belirtti.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -