Ana SayfaHaberlerMuhalefete rest: 'Kongre 2018'de'

Muhalefete rest: ‘Kongre 2018’de’

 

Partisinin Kızılcahamam kampında basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkanlık Divanı'nın yaptığı değerlendirme sonucu MHP'nin 12. Olağan Büyük Kongresi'nin 18 Mart 2018'de yapılmasına karar verildiğini söyledi.

 

Bu kararın Siyasi Partiler Kanunu ve tüzüğe uygun bir karar olduğunu dile getiren Bahçeli, parti içi muhalefete, "Önümüzdeki günlerde bizimle değil mahkemelerle haklarını savunmalarını tavsiye ederiz" diye seslendi.

 

"MHP, lüzûmsuz bir şekilde 69 günden bu yana kamuoyunda sürdürülen tartışmalara son vermek, bazı çevrelerin bu hakkı kullanma yolundaki tahrik ve teşvikiyle yanlış yola sürüklenmeleri önlemek için bu kararı almıştır. Bu tüzüğe uygun bir karardır. MHP’nin kongre süreci 18 Mart 2018’dir. Ondan öncesi bizi ilgilendiren bir konu değildir. İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın, müracaatları halinde kabûlü mümkün olmayacak. Yasal haklarını kullanma yolu da açık olacaktır. Onun için önümüzdeki günlerde bizimle değil mahkemelerle haklarını savunmalarını tavsiye ederiz."

 

Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener'den oluşan muhalefet bloku olağanüstü kongre çağrısı yapıyordu.

 

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -