Ana SayfaHaberlerNazlıaka'ya 'kesin ihraç' istemi

Nazlıaka’ya ‘kesin ihraç’ istemi

 

CHP'li bir milletvekilinin Meclis'teki odasından Atatürk fotoğrafını indirdiği iddiasıyla ilgili hazırlanan rapor CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda ele alındı. MYK toplantısında, olayda adı geçen Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka'nın partiden kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararlaştırıldı. 

 

MYK toplantısının ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, kararın oybirliği ile alndığını söyledi. Parti Meclisi’ne intikal etmiş konu hakkında herhangi bir açıklama yapmasının sürece gölge düşüreceğini ifade eden Böke, detaylı bilgi vermedi.

 

Nazlıaka: Onurlu duruşları tarih yazar

 

Parti kararının ardından açıklama yapan Aylin Nazlıaka, "Atatürk'ün portresinin 'çöpe atılması' gibi bir durum asla söz konusu değildir. Odalarımızdaki resmin boyutu gözetildiğinde dahi bunun mümkün olamayacağı açıktır. Makamlar ve mevkiler gelir geçer, onurlu duruşları ise tarih yazar. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecektir" dedi.

 

Raporda "olay doğru" denilmişti

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'dan oluşan muhakkik heyetinin hazırladığı raporda, böyle bir olayın yaşandığı tespitine yer verilmişti. 

 

Milletvekilleri araştırmaları çerçevesinde, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, CHP İzmir milletvekilleri Aytun Çıray ve Zeynep Altıok, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi dinlemiş, hazırladığı raporunu önceki gün, Grup Başkanlığı'na iletmişti.

 

İddiayı gündeme getiren Nazlıaka, heyete isim vermezken, muhakkik heyeti, dinledikleri 6 milletvekilinin ses kayıtlarının çözümlerini, ifade tutanaklarını, kanaat raporuyla birlikte sunmuştu.

 

- Advertisment -