Ana SayfaHaberler'Teröristin taziye çadırına gitmek ülkeye ihanettir'

‘Teröristin taziye çadırına gitmek ülkeye ihanettir’

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada, saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısının taziye çadırına giden HDP milletvekilini eleştirdi ve "Teröristin taziye çadırına gitmek bu ülkeye ihanettir…  Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz." dedi. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

 

"Türkiye, cumhriyet tarihinin en derin krizini yaşıyor. Böyle bir kriz 2. dünya savaşında beri yaşanmadı. Bu krizin adı: yönetim krizi… Bir devlette riyakat çökmüşse o devlet çökmüştür. Yani işi ehline vermek çökmüşse…  Yönetim krizi nedir biliyor musunuz ? MİT bildiriyor, "Şu terör örgütü askerlerin yoğun olduğu illerde eylem yapacaktır, önlem alın" diyor. Önlem sıfır. Sİyasetçi talimat verecek bürokrat önlem alacak. Ankara'da şurada bomba patlıyor, 29 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bu terörist 2850 km yol kat ediyor, 43 ili geçiyor. 22 kişiyle telefon konuşması yapıyor. Bu süre içinde hiçbir şey olmuyor.

 

Teröristin taziye çadırına gitmek bu ülkeye ihanettir…  Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz.

 

Yanlışa her zaman yanlış diyeceğiz. Terörün bir insanlık suçu olduğunu söyledik ve her zaman söyleyeceğiz. Her partinin açık ve net tutum kullanması lazım.

 

Bütün Artvinlileri, değil terörist Türkiye'nin bir numaralı vatanseverleri ilan ediyorum.  50 bin 300 ağaç kesilecek diyor. "Yerine dikeceğiz" diyor ama canlıları da taşıyabilecekler mi?"

 

 

Kaynak: AA

- Advertisment -