Anasayfa / Haberler / Polonyalı Pilot Yanlışlıkla Kaçırılma Kodu Gönderdi: Türkiye ve Bulgaristan’da Savaş Uçakları Havalandı

Polonyalı Pilot Yanlışlıkla Kaçırılma Kodu Gönderdi: Türkiye ve Bulgaristan’da Savaş Uçakları Havalandı

Tel Aviv seferini yapan LOT Havayolları uçağı Bulgaristan hava sahasında “7500” kodunu yayınladı; Türk F-16’ları uçağa refakat etti, uçak Bulgaristan’ın Burgaz kentine yönlendirilerek güvenli iniş yaptı.

Polonya merkezli LOT Havayolları’na ait bir yolcu uçağı, Bulgaristan hava sahasında bulunduğu sırada uluslararası havacılıkta uçak kaçırma anlamına gelen”7500” acil durum kodunu yayınlaması üzerine bölgede kısa süreli bir güvenlik alarmına neden oldu”7500” kodunu yayınlayarak bölgede kısa süreli bir güvenlik alarmına neden oldu.

Uçak daha sonra Türk hava sahasına giriş yaptı. Mürettebat herhangi bir olumsuz durum bildirmese de,mürettebat tarafından herhangi bir olumsuz durum bulunmadığı bilgisi verilmesine rağmen uluslararası havacılık prosedürleri kapsamında gerekli tüm tedbirler alındıuluslararası prosedürler devreye girdi ve Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki F-16 savaş uçağı havalandı. F-16’lar, uçağa Türk hava sahasına giriş yaptığı andan itibaren eşlik ederek hava sahasını terk edene kadar yakın takip gerçekleştirdi.

Bulgar makamlarının Burgaz Havalimanı’na iniş izni vermesiyle uçak, yerel saatle 17.12’de Burgaz’a güvenli şekilde iniş yaptı. LOT Havayolları’nın ilk açıklamasına göre olay, pilotun yanlışlıkla 7500 kodunu bildirmesinden kaynaklandı ve fiili bir kaçırma vakası yaşanmadı.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın