Ana SayfaHaberlerPORTRE | Göktürkçe ‘Türk’ dövmeli, uzun saçlı Necati Arabacı: Avrupa’da...

PORTRE | Göktürkçe ‘Türk’ dövmeli, uzun saçlı Necati Arabacı: Avrupa’da Hells Angels motor çetesi savaşlarından Çeşme’ye

Tutuklanan organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın oğlunun 2023’deki sünnet düğünü Ankara yeraltı dünyasını bir araya getirmişti. Düğünün görüntülerinde en çok dikkat çeken ise sünnet çocuğuna tam altınlardan oluşan kordon takan, uzun saçlı, dövmeli Necati Arabacı oldu. Almanya doğumlu Arabacı’nın imajı, Amerika merkezli Hells Angels adlı motosiklet çetesinin mensubu olmasından geliyor. Almanya’da “Kapıcılar” adlı Türkiye göçmenlerinden oluşan kendi motor çetesini kuran Arabacı, 2002’de Almanya’da tutuklandı, beş yıl hapis yattı. Almanya’dan sınır dışı edilince 2007’de Çeşme’ye yerleşen Arabacı, Türkiye’de de kısa süreli üç tutukluluk geçirdi.

Almanya’ya kaçmak üzereyken Esenboğa Havalimanı’nın girişinde yapılan operasyonla gözaltına alınan ve tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın oğlunun sünneti için geçtiğimiz günlerde yaptığı düğünün görüntüleri gündeme gelmişti.

Yeraltı dünyasından birçok ismin biraraya gelmesiyle dikkat çeken düğünde Sibel Can sahne almıştı.

Görüntülerde düğüne adı birçok yasadışı olayla anılan “Hells Angels” (Cehennem Melekleri) adlı uluslararası motosikletliler topluluğunun lideri olarak bilinen Necati Arabacı, Alaattin Çakıcı’nın yeğeni Barış Çakıcı, KOM’un organize suç örgütü liderleri listesinde bulunan Selahattin Yılmaz ve geçmişte cinayet soruşturmalarıyla gündeme gelen Menderes Kutlu gibi yeraltı dünyasından birçok ismin katıldığı görülüyor.

Sağdan sola: Selahattin Yılmaz, Necati Arabacı, Ayhan Bora Kaplan, Menderes Kutlu, Barış Çakıcı…

Videodaki İYİ Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Gürhan Kocaman’ın da Kaplan’la beraber halay çektiği anlar da gündeme gelmişti.

Kuruluşu ABD’de II. Dünya Savaşı’nın sonrasına kadar giden Hells Angels’in lideri olarak bilinen Necati Arabacı, Türkiye’deki alışılagelmiş yeraltı dünyası imajının dışında bir isim.

Almanya Köln’de doğup büyüyen Arabacı; uzun saçları, spor giyimi ve dövmeleriyle geleneksel kabadayı görünümünden çok farklı.

2007’den beri yaşadığı yer olan Çeşme’nin yanı sıra Bodrum, Kuşadası ve Marmaris’te bazı eğlence mekanlarını haraca bağladığı iddia edilen Arabacı’nın esas etkinliğinin ise gayrimeşru dünyayla esas karşılaştığı yer olan Almanya’da olduğu tahmin ediliyor.

Arabacı, 1990 yılında katıldığı Türkçe adı “Cehennem Melekleri” olan Hells Angels motosikletliler topluluğu nedeniyle “Cehennem Necati” lakabıyla da biliniyor.

Alaattin İlyas Saral, Sedat Peker, Necati Arabacı yan yana.

“Ferrari’m ile İzmir’de dolaşmak değil Avrupa’da güç sahibi olmak istiyorum” dediği iddia edilen Arabacı’nın hayat hikayesinden bilinenleri derledik.

Almanya yılları

14 Şubat 1972’de Almanya’nın Köln şehrinde doğan Arabacı, 1990 yılında adı birçok yasadışı işle anılan Hells Angels (Cehennem Melekleri) isimli uluslararası motosikletliler topluluğuna katıldı.

Kendisine bağlı “Kapıcılar” grubu diye anılan Türkiye göçmeni motorcular sayesinde Hells Angels’teki gücünü arttırdı.

1999’da yılların sonlarında Köln ve Leverkusen’deki bazı gece kulüplerinden Almanyalı bir mafya grubu adına haraç toplamaya başladı.

2002 yılında Köln Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında özel tim polisleri tarafından yapılan operasyon sonucu yakalandı. İnsan kaçakçılığı, saldırı, gasp, haraç kesme, fuhuşa zorlama suçlamaları yöneltilen Arabacı, 9 yıl hapis cezası aldı ve Bochum Cezaevi’ne gönderildi.

Arabacı’nın kendisine karşı operasyonu bizzat yöneten Başsavcı Jürgen Botzem’ı öldürmek için tetikçi görevlendirdiği iddia edilmişti. Arabacı hakkında ek soruşturma konusu olan olayla ilgili yeni bir mahkumiyet kararı çıkmadı. Almanya devleti tarafından özel koruma statüsüne alınan Botzem, bir süre güvenlik için Almanya dışında yaşadı.

2007’de cezaevinden tahliye olan Arabacı Almanya’dan sınırdışı edildi ve İzmir Çeşme’ye yerleşti.

Hells Angels Avrupa liderliği için mücadele

ABD orjinli Hells Angels’in Avrupa ayağının lideri olan Almanyalı Frank Hanebuth’un 2013’te İspanya’da tutuklanmasının ardından Arabacı Avrupa ayağının liderliği için öne çıkan isimlerden oldu.

Arabacı’nın 2013 yılı ve sonrasında sahte Bulgaristan pasaportuyla birçok defa giriş yasağı olan Almanya’ya gidip geldiği tespit edildi.

2014’te Hells Angels içinde sadece tamamen Türkiye göçmenlerinden oluşan Köln merkezli “Hells Angels Bodrum MG” diye anılan bir grup kurdu. 2014’te Hells Angels’in Avrupa ayağının liderliği için mücadeleye giriştiği Walter B.’nin Frankfurt’taki işletmesine, “Hells Angels Bodrum MG” mensupları tarafından silahlı saldırı yapıldı. İki grup arasında çıkan çatışmada yaralananlar oldu.

Bu süreçte ABD ve Danimarka’daki Hells Angels üyeleri de Walter B.’ye karşı Arabacı’yı destekledi. Arabacı’nın Danimarka’daki Hells Angels mensuplarıyla beraber uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edildi.

2015 yılında İspanya makamlarınca Arabacı için Avrupa Birliği genelinde geçerli bir tutuklama emri çıkartıldığı gündeme geldi.

Türkiye’de kısa süreli üç tutukluluk süreci

2018 Haziran ayında Çeşme’de kendi grubu ve ayrıca Sarallar ile Beşok grubu olmak üzere üç farklı organize suç örgütüne karşı yapılan operasyonda gözaltına alındı ve tutuklandı. Üç ay sonra, Eylül 2018’de serbest bırakıldı.

2020’nin Temmuz ayında, 14 Ağustos 2019 tarihinde Bodrum’da evinin kapısında kurşun yağmuruna tutularak öldürülen bar işletmecisi Ahmet Atik cinayetinin azmettiricisi olduğu suçlamasıyla Çeşme’de iki adamıyla birlikte gözaltına alındı. Sevk edildiği Bodrum Adliyesi’nde tutuklanan Arabacı, on gün sonra tahliye edildi.

Hakkında İzmir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıl 7 ay hapis cezası da verilmiş olan Arabacı’nın bir ay sonra, Ağustos 2020’de Çeşme’de GBT denetimi sırasında aracı durduruldu.

Bir kez daha tutuklanan Arabacı Buca Cezaevi’ne gönderildi. Arabacı bir süre sonra yeniden tahliye edildi.

Tutuklanan organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın oğlunun 2023’deki sünnet düğünü Ankara yeraltı dünyasını bir araya getirmişti. Düğünün görüntülerinde en çok dikkat çeken ise sünnet çocuğuna tam altınlardan oluşan kordon takan, uzun saçlı, dövmeli Necati Arabacı oldu. Almanya doğumlu Arabacı’nın imajı Amerika merkezli Hells Angels adlı motosiklet çetesinin mensubu olmasından geliyor. Almanya’da “Kapıcılar” adlı Türkiye göçmenlerinden oluşan kendi motor çetesini kuran Arabacı, 2002’de Almanya’da tutuklandı, beş yıl hapis yattı. Almanya’dan sınır dışı edilince 2007’de Çeşme’ye yerleşen Arabacı, Türkiye’de de kısa süreli üç tutukluluk geçirdi.
- Advertisment -