Ana SayfaHaberlerGündemPORTRE | Yeni AFAD Başkanı: Binali Yıldırım’ın oğlunun esnaf ziyaretindeki valiydi, Hatay’da...

PORTRE | Yeni AFAD Başkanı: Binali Yıldırım’ın oğlunun esnaf ziyaretindeki valiydi, Hatay’da koordinatör valilik yaptı

Erdoğan, 6 Şubat depremlerinde koordinasyonsuzluk yüzünden eleştirilen AFAD Başkanı Yunus Sezer’i deprem riski olmayan Edirne’ye vali olarak atadı. Yeni AFAD Başkanı ise Erzurum Valisi Okay Memiş oldu. Memiş, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’a koordinatör valilik yapmıştı. Memiş; İmamoğlu Erzurum’da taşlı saldırıya uğradığında yaptığı açıklamalar ve Erzurum Valisi olarak Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın esnaf ziyaretinde çekilen ünlü fotoğrafı ile tartışılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete’de son iki günde yayınlanan kararlar ile vali ve üst düzey pozisyonlarda atamalara imza attı.

Erdoğan, 6 Şubat depremlerinde eleştirilerin odağı olan AFAD’ın başkanı Yunus Sezer’i Edirne’ye vali olarak atadı.

Sezer’den boşalan AFAD başkanlığına ise Erzurum Valisi Okay Memiş geldi.

Okay Memiş kimdir?

1970 yılında Giresun’un Piraziz İlçesinde doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılında Ordu Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Sarıyahşi/Aksaray, Genç/Bingöl, Orta/Çankırı Kaymakamlığının ardından, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde 2002-2013 yılları arasında sırasıyla; Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Kısa bir süre İçişleri Bakanlığı’nda Hukuk Müşaviri olarak çalıştıktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başdanışmanı olarak görev yaptı. 2016-2018 yılları arasında Gümüşhane Valisi olarak görev yaptı. 27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2018/202 Sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Erzurum Valisi olarak atandı. Okay Memiş, 6 Şubat 2023’te gerçekleşen depremlerin ardından Hatay’a koordinatör vali olarak atanmıştı.

İmamoğlu’na taşlı saldırının gerçekleştiği Erzurum’un valisiydi

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Erzurum’da düzenlenen “Halk Buluşması”na elleri taşlı bir grup saldırı gerçekleştirmiş, pek çok kişiyi yaralamıştı.

Olayın olduğu gün Erzurum Valisi olan Okay Memiş, “Bugün Havuzbaşı Kent Meydanı, resmi olarak ilan edilmiş miting alanı değildi. Eğer resmi alan olarak ilan edilen bir miting alanı olmuş olsaydı, daha fazla güvenlik tedbiri alıp bunu sağlayabilirdik” demişti.

Erkam Yıldırım ile fotoğrafı tartışma yaratmıştı

Okay Memiş’in Erzurum Valisi olduğu dönemde Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Memiş’in şehri ziyareti esnasında çekilmiş bir fotoğraf karesi tartışmalara sebep olmuştu.

Fotoğrafta bir mağaza içinde elinde tespihiyle yayılarak sandalyede oturan Erkam Yıldırım’ın yanında Vali Oktay Memiş görünüyordu.

- Advertisment -