Ana SayfaHaberlerPrag’daki 700 yıllık üniversitenin Felsefe Bölümü’nde 14 arkadaşını öldüren saldırgan: “Yüksek başarılı...

Prag’daki 700 yıllık üniversitenin Felsefe Bölümü’nde 14 arkadaşını öldüren saldırgan: “Yüksek başarılı bir öğrenciydi”

1348 yılında kurulan ve Orta Avrupa’nın en eskilerinden biri olan Prag Charles Üniversitesi’ndeki Felsefe Bölümü’nü silahıyla basan öğrenci, çoğu tanıdığı arkadaşları olan 14 kişiyi öldürdü.

24 yaşındaki saldırgan öğrencinin babasını vurarak öldürdükten sonra Prag’daki üniversitesinde 14 kişiyi öldürmesi ve 25 kişiyi yaralamasının ardından ülkede bir günlük yas ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Petr Pavel, “Bu kadar çok genç hayatın gereksiz yere kaybedilmesinden dolayı çaresiz bir öfkeyle birlikte büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Silahlı saldırı Perşembe günü öğleden sonra Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi’nde, Prag Kalesi’nin karşısında ve 14. yüzyıldan kalma Charles Köprüsü de dahil olmak üzere pitoresk şehrin diğer tarihi mekanlarının yakınında meydana geldi.

Medyada yer alan görüntülerde öğrencilerin ellerini havaya kaldırarak binayı boşalttıkları, diğerlerinin ise çatıya yakın bir çıkıntıya tüneyerek saldırgandan saklanmaya çalıştıkları, başka öğrencilerin ise sınıflara masa ve sandalyelerle barikat kurdukları görülüyor.

Medyada yer alan haberlerde en azından bazılarının silahlı saldırganın öğrenci arkadaşları olduğu belirtildi.

Vondrasek gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin elinde “bir sosyal ağ hesabından, saldırganın bu yılın sonbaharında Rusya’da meydana gelen bir terör saldırısından esinlendiğine dair doğrulanmamış bilgiler olduğunu” söyledi ve saldırıyı “önceden ayarlanmış korkunç bir eylem” olarak tanımladı.

Yetkililer saldırganın ismini vermedi ancak daha önce sabıka kaydı bulunmayan yüksek başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi. Ölümünün muhtemelen bir intihar olduğunu belirten yetkililer, saldırganın polis tarafından açılan ateş sonucu öldürülmüş olup olmadığını da araştırıyor.

- Advertisment -