Ana SayfaHaberlerPremier Lig kulüpleri, kırmızı listedeki ülkelerin milli takımlarına futbolcu göndermeyecek

Premier Lig kulüpleri, kırmızı listedeki ülkelerin milli takımlarına futbolcu göndermeyecek

İngiltere Premier Lig kulüpleri, futbolcularını İngiltere’nin Covid-19 kırmızı listesinde yer alan ülkelerin milli takımlarına yollamayacaklarını açıkladı. Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda Çağlar Söyüncü ve Ozan Tufan da bu kategoride yer alıyor.

İngiltere, Covid-19 tedbirleri kapsamında kırmızı listeye aldığı ülkelerden İngiltere’ye girenleri 10 gün karantinaya tâbi tutuyor.  Bu durumda, kırmızı listedeki ülkelerden birine giden futbolcular döndüklerinde en az iki lig maçında forma giyemeyecek.

Premier lig kulüplerinin isyanı, Liverpool’un Mısırlı yıldız futbolcusu Mohamed Salah’ı Mısır Milli Takımı’na yollamayacağını açıklamasıyla başladı. Liverpool’un ardından 19 İngiltere kulübü, 26 farklı ülkenin milli takımlarına gidecek 60 futbolcu için ortak karar alarak göndermeyeceklerini açıkladılar.

Bu karar uygulanırsa Leicester City’de forma giyen Çağlar Söyüncü ve Watford’da forma giyen Ozan Tufan Türkiye’deki milli maçlarda oynayamayacak.

Karardan en çok etkilenen ülke, iki kalecisi Alisson ve Ederson’un yanı sıra aralarında Roberto Firmino, Thiago Silva, Gabriel Jesus, Fabinho gibi yıldızların da bulunduğu 8 önemli ismi İngiltere kulüplerinde oynayan Brezilya olacak.

- Advertisment -