Ana SayfaHaberlerPrens Andrew, Epstein'ın Florida’daki evinde 'haftalar” geçirmiş, her sabah masaj yaptırmış

Prens Andrew, Epstein’ın Florida’daki evinde ‘haftalar” geçirmiş, her sabah masaj yaptırmış

Epstein dosyasının üçüncü grup belgeleri açıklandı. Prens Andrew, yasadışı seks trafiği yönetmekle suçlanan Jeffrey Epstein'ın Florida'daki malikanesinde "haftalar geçirmiş.” Epstein'ın Palm Beach'teki malikanesini yöneten Juan Alessi, York Dükü'nün misafir yatak odasında kaldığını ve günlük masaj yaptırdığını ifade etti.

İfade, Cuma günü yayınlanan yaklaşık 1.300 sayfalık yeni kanıtlarda yer alıyor.

Kayıtlar ayrıca Epstein’ın cinsel istismar için kurbanları nasıl temin ettiğine dair rahatsız edici bir tablo çiziyor.

Yasal belgeler, Epstein’ın hapisteki eski kız arkadaşı Ghislaine Maxwell’den şikayetçi olan Virginia Giuffre tarafından 2015 yılında açılan hakaret davasının bir parçası.

Epstein’ın Florida’daki malikanesinin yöneticisi olan Juan Alessi, Prens Andrew ve eski eşi York Düşesi Sarah Ferguson’un Epstein ve Maxwell’in “arkadaşları” olduğunu söylemiş.

Dük ve düşesin Palm Beach’teki malikaneyi ziyaretleri sırasında hiç “masaj” yaptırıp yaptırmadıkları sorusuna ise şu yanıtı vermiş: “Prens Andrew yaptı.”

Düşesin bir keresinde evi kısa süreliğine ziyaret ettiğini, ancak “Prens Andrew’un bizimle haftalar geçirdiğini” ve “günlük masajlar” aldığını da sözlerine ekledi.

Bu hafta açıklanan mahkeme dosyalarından birinde, Giuffre olduğuna inanılan Jane Doe 3 adlı bir müşteki, 17 yaşındayken Prens Andrew ile Maxwell’in Londra’daki dairesinde, New York’ta ve Epstein’ın ABD Virgin Adaları’ndaki özel tatil beldesinde diğer reşit olmayan kızlarla bir “seks partisi” sırasında “cinsel ilişkiye girmeye zorlandığını” iddia ediyor. Bu iddia yeni değil.

York Dükü, 2019 yılında BBC’ye verdiği bir röportajda, Giuffre ile tanıştığına dair hiçbir anısının olmadığını söylemişti. Prens, 2022 yılında, kendi karşı açılan cinsel saldırı davasını çözmek için bir mali ödeme yaptı, ancak bunu sorumluluk kabul etmeden yaptı.

Giuffre’nin eski ortağı Tony Figueroa da Epstein ve Maxwell’in malikaneye giden her kız için 200 $ (157 £) ödediklerini ifade etti.

Malikane yöneticisi Alessi, yakındaki Mar-a-Lago golf kulübünün sahibi olan Donald Trump’ı Epstein’ın malikanesinde gördüğünü hatırladığını da söyledi.

Ama Trump hiçbir ziyareti sırasında masaj yaptırmamış.

Alessi, Epstein’ın özel uçağında Bill Clinton ile de tanıştığını söyledi.

Polonyalı eski bir model ve Epstein’ın asistanı olan Adriana Ross’un 2010’da verdiği bir ifade de dosyada yer alıyor.

Ross’a, Başkan Clinton’ın eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sandy Berger’in, 2005 yılında polisin arama emrinin uygulanmasından sonraki üç hafta içinde Epstein’ın evini aradığından haberdar olup olmadığı soruldu.

Avukat Ross’a 2015 yılında ölen Berger’in Epstein’a yaklaşan baskınla ilgili bilgi verip vermediğini sordu. Ross cevap vermeyi reddetti.

Ayrıca Epstein’ın bir arkadaşının Fransa’dan 12 yaşındaki üç kızı cinsel istismarda bulunmak üzere “doğum günü için” kendisine getirdiğinden ve bunu yaptıktan sonra ertesi gün onları Fransa’ya geri gönderdiğinden haberdar olup olmadığı soruldu.

Kadın cevap verdi: “Cevap vermeyi reddediyorum.”

- Advertisment -