Ana SayfaDış HaberPrigojin'i Belarus’ta gösteren ilk video: Cephede olanlar bir utanç, bir süre Belarus’ta...

Prigojin’i Belarus’ta gösteren ilk video: Cephede olanlar bir utanç, bir süre Belarus’ta kalacağız

Wagner paralı asker grubuna yakın Telegram kanallarında Yevgeni Prigojin’i Belarus’ta gösteren video yayınladı. Askerlerine seslenen Prigojin, Belarus’ta bir süre kalacaklarını ve Belarus ordusunu dünyanın en iyi ikinci ordusu yapacaklarını söylüyor ve Rusya’ya eleştirilerini sürdürüyor: “Şu anda cephede olanlar bir utanç ve bunda herhangi bir rolümüz olsun istemiyoruz. Yiğitliğimizi tam anlamıyla göstermek için beklememiz gerekiyor."

Bu, Prigojin’in Wagner’in Haziran’da giriştiği silahlı isyandan sonraki ilk görüntüleri.

Az ışıklı bir ortamca çekilen görüntüde, Prigojin bir tarla yakınlarındaki, etrafı depolar ve ağaçlarla çevrili bir tarlanın yakınındaki asfalt yolda ayakta görülüyor.

Arka planda da çok sayıda kamuflajlı kişinin sevinç çığlıkları attıkları duyuluyor.

Düşük ışığa rağmen, Prigojin’in silueti seçilebiliyor.

Videoda Prigojin savaşçılarının Ukrayna’da “kendilerine yakışan bir mücadele verdiğini ve “Rusya için büyük işler yaptıklarını söylüyor ve savaşın gidişatını ağır bir şekilde eleştiriyor.

Prigojin’in “Şu anda cephede olanlar bir utanç ve bunda herhangi bir rolümüz olsun istemiyoruz. Yiğitliğimizi tam anlamıyla göstermek için beklememiz gerekiyor” dediği duyuluyor.

Daha sonra da “Belarus’ta bir süre kalma kararı alındığını” ve Wagner’in bu süreyi Belarus Ordusunu “dünyanın ikinci ordusu” haline getirmek için kullanacağını belirtiyor.

Wagner’in patronu ayrıca, savaşçılarının “kendilerini ve deneyimlerini utanç içinde bırakmaya zorlanmayacaklarına emin olmalarından sonra” Ukrayna’da cepheye dönmek için “hazırlanmaya devam edeceğini” söylüyor.

Kısa süreli isyanı sona erdiren anlaşma uyarınca, Wagner savaşçılarına normal Rus Ordusuna katılma ve ya da Belarus’a gitme seçenekleri sunulmuştu.

Rusya lideri Vladimir Putin geçen hafta Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada “Wagner’in var olmadığını” söylemişti.

Putin, Wagner’in bir savaş gücü olarak korunup korunmayacağı sorulduğunda “Özel askeri kuruluşlara yönelik bir yasal düzenleme yok. Yani yoklar” demişti.

- Advertisment -