ABD’nin Pennsylvania eyaletinde Cumhuriyetçi Partinin Senato adaylığını Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz kazandı.
ABD Senatosu için Cumhuriyetçi Partiden Pennsylvania’dan aday olan Mehmet Öz’ün rakibi Dave McCormick, ön seçimlerde yenilgiyi kabul etti.
McCormick, yaptığı açıklamada, ”Bugün, Öz’ü arayarak zaferi nedeniyle tebrik ettim” dedi.
Mehmet Öz ise Senato seçimlerinde kendisini destekleyeceğini açıklayan McCormick’e, Twitter hesabından teşekkür etti.
Eski başkan Donald Trump’ın da desteklediği Dr. Öz, 8 Kasım’da yapılacak seçimlerde Demokrat Parti’nin kesinleşmiş adayı John Fetterman ile yarışacak.
Ön seçim yarışını az farkla önde götüren Mehmet Öz’ün rakibi Dave McCormick, 24 Mayıs’ta, bazı ilçelerden postalanan ve üzerine tarih yazılmayan oy pusulalarının da sayılması gerektiği yönünde dava açmıştı.
25 Mayıs’ta ise Dr. Öz ile rakibi Dave McCormick arasındaki oy farkı yüzde 0,5’in altında kalınca oyların otomatik olarak yeniden sayılacağı açıklanmıştı.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.