Ana SayfaHaberlerProvokatif amaçlı muz videosu” çektikleri için sınır dışı işlemi başlatılan Suriyeliler hâlâ...

Provokatif amaçlı muz videosu” çektikleri için sınır dışı işlemi başlatılan Suriyeliler hâlâ Gaziantep Geri Gönderilme Merkezi’nde

Gaziantep Barosu Göç ve İltica Komisyonu Başkanı Cumali Şimşek Serbestiyet’e sosyal medya paylaşımları nedeniyle geri gönderilme merkezine yollanan mültecilerle ilgili henüz bir sınır dışı işlemi uygulanmadığını söyledi. Gazeteci Abdülmecit Şeyma’nın da aralarında bulunduğu 33 kişi savcılık ifadelerinden sonra serbest bırakıldı ama Göç İdaresi’nin kararıyla geri gönderilme merkezine yollandılar

Gaziantep Barosu Göç ve İltica Komisyonu Başkanı Cumali Şimşek, Serbestiyet’e yaptığı açıklamada “provokatif amaçlı muz videosu çektiği” gerekçesiyle haklarında sınır dışı edilme işlemi başlatılan mültecilerin Gaziantep Geri Gönderilme Merkezi’nde tutulduklarını söyledi.

Suriyeli gazeteci Abdülmecit Şeyma’nın da aralarında bulunduğu 33 kişinin halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlamasıyla ifade verdikleri savcılıklardan serbest bırakıldığını fakat Göç İdaresi’nin kararıyla sınır dışı prosedürü alınmak üzere Gaziantep Geri Gönderilme Merkezi’ne getirildiklerini açıkladı.

Şimşek şu ana kadar idari makamların kimseye sınır dışı yapılmadığı bilgisini aldıklarını paylaşarak, “Bize de doğrudan gelen bir bilgi yok. Ortada dolaşan bir dedikodu var ama bizzat gidip teyit ettiğimiz için söylüyorum yapılan bir kişi bilgisine rastlamadım. Hiçbir avukattan da şikâyet almadık bu konuyla ilgili” diye konuştu.

Şimşek, “her yabancı hangi işlemi görüyorsa muzla ilgili videolardakiler de aynı süreci yaşıyorlar değişik bir şey yok” dedi.

Bu 33 kişiden önce Gaziantep Geri Gönderilme Merkezi’ne getirilen bazı şahıslarla ilgili G87 ve G82 tahdit kayıtları girildiğini bilgisini aldıklarını ve bu tahdit kayıtlarının genel güvenliğe tehdit, terör tehdidi anlamlarına geldiğini belirten Şimşek “bu şahısların tahdit kayıtlarına karşı açılacak davaların kısa süreceği beklenmemelidir” dedi.

- Advertisment -