Ana SayfaHaberlerPsikolog Doğan Cüceloğlu hayatını kaybetti

Psikolog Doğan Cüceloğlu hayatını kaybetti

Ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, İstanbul’da yaşadığı dairede hayatını kaybetti. 83 yaşındaki Cüceloğlu’nun ölümü nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Emniyet: Kafa kısmında düşmeye bağlı kanama olduğu anlaşıldı

Olay yerine giden Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evin içerisinde incelemelerde bulundu.İlk incelemelere göre, Cüceloğlu’nun evde düşerek hayatını kaybettiği belirlendi.

Cüceloğlu’nun vefatı ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndan yapılan açıklamada “Kafa kısmında düşmeye bağlı kanamanın olduğu anlaşılmış olup, konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Sosyal medya hesabından paylaşım

Doğan Cüceloğlu’nun hayatını kaybetmeden 2 saat önce Twitter üzerinden podcast paylaşımı yaptığı belirtildi.

Doğan Cüceloğlu kimdir

Yeniden İnsan İnsana, Savaşçı, Geliştiren Anne-Baba kitaplarıyla tanınan Doğan Cüceloğlu’nun ilk kitabi İnsan İnsana…

On bir çocuklu bir ailenin on birinci çocuğu olan Doğan Cüceloğlu, Mersin’in Silifke kasabasında dünyaya geldi. On yaşındayken annesini kaybetti. Silifke’de en yüksek dereceli okul olan ortaokulu bitirdikten sonra subay olan ağabeylerinin yanında Ankara ve Kırklareli’nde okudu ve Kırklareli Lisesi’nden mezun oldu.

Ankara Atatürk Lisesi’nde edebiyat ve kompozisyon öğretmeni olan Cahit Okurer’in etkisi altında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne yazıldı ve oradan mezun olduktan sonra ABD’de Illinois Üniversitesi’nde doktora yaptı. Uzmanlık alanı iletişim psikolojisi.

Doğan Cüceloğlu, Amerika’da doktora öğrencisiyken, kendisi gibi doktora öğrencisi olan Emily ile tanıştı ve evlendi. On bir yıl süren evliliğinden üç çocuğu oldu: Ayşen, Elif ve Timur. Bu evliliğini noktalayan Doğan Cüceloğlu, ikinci evliliğini Yıldız Cüceloğlu ile yaptı.

Amerika’daki görevinden emekli olup ayrıldıktan sonra Türkiye’de kitap yazmayı sürdürdü. Kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler verdi, televizyon programları yaptı.

- Advertisment -