Ana SayfaHaberlerGündemPuccini’nin Tosca’sı hiç böyle tartışılmamıştı: “Biz zaten 3 perde boyunca tüylerimiz diken...

Puccini’nin Tosca’sı hiç böyle tartışılmamıştı: “Biz zaten 3 perde boyunca tüylerimiz diken diken halde saygı duruşundaydık”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin 10 Kasım’da Atatürk’ün sevdiği Puccini’nin Tosca operasını temsil etmeden önce orkestranın 1 dakikalık saygı duruşu yapmasına Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan’ın izin vermediğini iddia etti, “Not ettik Karahan” diye yazdı. Cevap Karahan ve orkestra çalışanlarından geldi: “10 Kasım’da bizzat Atamızın anısına en sevdiği operayı sahnelemek ona en büyük saygı duruşumuzdur.” “Biz zaten 3 perde boyunca tüylerimiz diken diken halde saygı duruşundaydık.” “Kendisi koyu bir Atatürk'çüdür. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz.”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde sahnelenen Puccini’nin Tosca operası sırasında Atatürk’ün anısına saygı duruşunda bulunmak isteyenlere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan’ın izin vermediğini iddia etti. 

“Dün gece Ankara Devlet Opera ve Balesinde Atatürk ün en sevdiği opera olan Puccini’nin Tosca operası Atatürk’ ün anısına ithaf edilmesine rağmen temsil öncesi orkestranın 1 dakikalık saygı duruşu yapmak istemesine genel müdür Murat Karahan izin vermemiştir. Not ettik Karahan”

Özdağ’ın hedef gösterdiği Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, Özdağ’ın tweet’ine yanıt verdi:

“Sayın Özdağ 10 Kasım’da Atatürk’ü anmak için bizzat Ankara Operasının programa koyduğum Tosca temsilinde, tarafımdan bir saygı duruşuna izin verilmediği iddianızı üzüntü ile okudum. Böyle bir durumun hiçbir şekilde söz konusu olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isterim…”

Tepkiler dinmeyince Karahan iki tweet daha attı.

“Bu polemiklerden hiçbir yere varamazsınız. Bizim Atamıza olan sevgi ve saygımızı kimsenin sorgulamak haddi değildir. Önce Türk adını benim gibi dünyaya alkışlatın sonra gelir konuşursunuz. Bırakın da dün olduğu gibi bugün ve yarın da Atamızın yolundan gidip sanatımızı icra edelim.”

“10 Kasım’da bizzat Atamızın anısına en sevdiği operayı sahnelemek O’na en büyük saygı duruşumuzdur. Sakın ola ki Atamıza olan sonsuz sevgi ve saygımızı siyasete alet etmeye kalkmayın.”

Orkestranın üyeleri de Özdağ’ı yalanladı:

“Sayın Özdağ eserin solisti sanatçısı olarak bende belirtmek isterim ki bu konuda genel müdürümüzün herhangi iyi ya da kötü bir direktifi olmamıştır. Programımızda perşembe günleri temsil olmamasına rağmen ATA’mızım en sevdiği operayı anma gününde oynamak için bizzat kendisi tarafından programa eklenmiştir bu haber size kimler tarafından gönderildi bilemiyoruz ama iyi biyetli bir davranış olmadığı kesin. Biz zaten 3 perde boyunca tüylerimiz diken diken halde saygı duruşundaydık. Bir sonraki temsilimize sizi de bekliyoruz.”

“Benim söz konusu Orkestranın bir sanatçısı olarak böyle bir şeyden haberim yok. Sizin nerden haberiniz oldu acaba? Kendisi koyu bir Atatürk’çüdür. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Sizin ki çamur at izi kalsın kafasıyla gündem yaratma çabaları mı acaba?”

- Advertisment -