Yeni kabine önerilerini açıklayan Putin, Rusya’nın yeni Savunma Bakanı olarak ekonomist olan Andrey Belusov’u atadı.
Kremlin, atama için “Putin, Rusya Savunma Bakanlığı’nın bir sivil tarafından yönetilmesi gerektiğine karar verdi; departmanın yeniliğe ve ileri fikirlere açık olması gerekiyor” dedi.
Şoygu’nun Savunma Bakanlığı’ndan alınıp Güvenlik Konseyi Başkanlığı’na atanmasının terfi mi tasfiye mi olduğu konusunda farklı fikirler var.
Yolsuzluk iddiaları yüzünden Şoygu’nun yıprandığını iddia edenler de var, yeni görevinde Savunma Bakanlığı ve ordunun yönetimini koordine edeceğini iddia eden de.
Şoygu’nun yerine atandığı Nikolay Patruşev 2008’den bu yana Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi’nin başındaydı.
Lavrov, Dışişleri’nde devam edecek.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.