Ana SayfaHaberlerPutin: “Köprüleri yakmak istemiyoruz ama bu zayıflık sayılırsa cevabımız sert olur’

Putin: “Köprüleri yakmak istemiyoruz ama bu zayıflık sayılırsa cevabımız sert olur’

Rusya Devlet Başkanı Putin her yıl tekrarlanan ve dünya çapında merakla beklenen geleneksel Federal Meclis konuşmasında sert mesajlar verdi: “Köprüleri yakmak istemiyoruz, herkesle iyi ilişkiler istiyoruz ama eğer birileri bizim iyi niyetimizi zayıflık sayarsa, şunu bilmeli ki Rusya'nın cevabı simetrik, hızlı ve sert olur"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyanın merakla beklediği geleneksel Federal Meclis konuşmasını bugün (21 Nisan) yaptı. Putin, bu yıl Ukrayna krizi günlerine denk geldiği için daha büyük bir merakla beklenen konuşmasında Batı’ya “kırmızı çizginin geçilmemesi” uyarısında bulundu. Turkrus.com, Putin’in konuşmasının dış politikaya dair bölümlerini şöyle özetledi:

“Rusya, her ülke ile iyi ilişkileri olsun ister. Yeterince sabırlıyız, fakat provokasyonlara cevabımız sert olacak. Hiçbir ülkenin Rusya ile ilişkilerinde kırmızı çizgileri geçmeyeceğini umuyorum.

“Ukrayna ya da Belarus’ta ayaklanmalar olduğunda Batı ne Ukrayna ne de Belarus’u düşünüyordu. İstedikleri Rusya’yı çevrelemekti. Biz ölçülü davranmaya çalıştıkça onlar çevreleme girişimlerine devam ediyor. Rusya’ya karşı provokasyon gerçekleştirecekler daha önce hiç olmadıkları kadar pişman olacaklardır.”

- Advertisment -