Ana SayfaHaberlerDünyaPutin: “Ordumuzdan Tanrı razı olsun. Rusya için, zafer için”

Putin: “Ordumuzdan Tanrı razı olsun. Rusya için, zafer için”

Moskova’da her yıl, İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybedenlerin anıldığı “9 Mayıs Zafer Bayramı” askerî geçit töreninde konuşan Putin: “Batı’nın nasıl Neo-Nazileri ve paralı askerleri kullanarak bizi birbirimize düşürmeye çalıştığını unutmuyoruz. Kardeş, kardeşi vursun istediler.”

Putin’in törendeki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Şu anda Batı ve Amerika, Rusları ve Rus kültürünü hedef alıyor. Biz, Nazi Almanyası’nı yenen Müttefik Kuvvetler’in parçası olmaktan gurur duyuyoruz.

“Donbas’ta da şu anda Nazizme karşı bir savaş veriliyor. Oradaki askerlerimize sesleniyorum: Şu anda Rusya için savaşıyorsunuz. 2. Dünya Savaşı’nın anılarını unutmayın. 2. Dünya Savaşı’ndan ders çıkarın.

“Yoldaşlarım, ölen askerlerimizin aileleri için her şeyi yapacağız. Batı’nın nasıl Neo-Nazileri ve paralı askerleri kullanarak bizi birbirimize düşürmeye çalıştığını unutmuyoruz. Kardeş, kardeşi vursun istediler.

“Bugün, Rusya’nın bütün etnik gruplarına sesleniyorum: Bugün, atalarınız gibi Nazilere karşı savaşıyorsunuz. Ordumuzdan Tanrı razı olsun. Rusya için, zafer için: Hurra!”

- Advertisment -