Ana SayfaHaberlerPutin: Wagner Grup diye bir şey yok

Putin: Wagner Grup diye bir şey yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 29 Haziran’da, aralarında Yevgeny Prigozhin’in de bulunduğu 35 Wagner komutanının katıldığı Kremlin’deki toplantıda neler konuşulduğunu ilk kez açıkladı.

Toplantının 29 Haziran’da, Wagner savaşçılarının Moskova’ya karşı isyanını bitirmesinden günler sonra yapıldığı ortaya çıkmıştı:

“Toplantıda bir yandan (Ukrayna’da) savaş alanında yaptıklarının, diğer yandan da 24 Haziran olayları sırasında yaptıklarının bir değerlendirmesini yaptım. Üçüncü olarak, savaş deneyimlerinin kullanılması da dahil olmak üzere, daha sonraki hizmetleri için olası seçenekleri gösterdim. Hepsi bu kadar.”

Rus gazetesi Kommersant’a röportaj veren Putin’e Wagner’in bir savaş birimi olarak muhafaza edilip edilmeyeceği soruldu:

“Wagner PMC diye bir şey yok! Özel askeri kuruluşlar için bir yasamız yok! Böyle bir şey yok!

Böyle bir tüzel kişilik yok. Grup var ama yasal olarak mevcut değil! Ancak bu, Devlet Duması’nda, hükümette tartışılması gereken bir sorundur. Bu kolay bir sorun değil.”

Putin, 35 Wagner komutanına, doğrudan komutanlarının liderliği altında olmak üzere birden fazla istihdam seçeneği sunduğunu söyledi:

“Hepsi tek bir yerde toplanıp hizmet etmeye devam edebilirlerdi ve onlar için hiçbir şey değişmezdi. Başından beri gerçek komutanları olan aynı kişi tarafından yönetileceklerdi.”

- Advertisment -