Ana SayfaHaberlerDünyaPutin: Bazı ülkelerin aksine Rusya'da Kuran'a saygısızlık suçtur

Putin: Bazı ülkelerin aksine Rusya’da Kuran’a saygısızlık suçtur

İsveç’te Kurban Bayramı'nın ilk gününde bir kişinin polis koruması ile Kur’an yakma eyleminin ardından Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti’ndeki bir camiye yaptığı ziyaret sırasında konuşan Rusya lideri Putin: “Kur’an, Müslümanlar için kutsal emanettir ve diğer tüm insanlar için de öyledir. Diğer bazı ülkelerde insanların dini duygularına saygı duymadıklarını ve üstelik bunun bir suç olmadığını söylediklerini biliyoruz. İnançlar arası bölünmeyi kışkırtmak suçtur.”

Dünya, Kurban Bayramı’nın birinci gününde, İsveç’in başkenti Stockholm’de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişinin Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kuran yakmasını konuşurken, Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin, yapılan eyleme atıfta bulunarak, Rusya’da bu tarz eylemlerin yasak olduğunu söyledi.

Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti’nin Derbent kentinde Cuma Camii’ne yaptığı ziyaret sırasında konuşan Putin şunları söyledi:

Kur’an müslümanlar için kutsal emanettir ve diğer tüm insanlar için de öyledir. Diğer ülkelerde farklı davrandıklarını, insanların dini duygularına saygı duymadıklarını ve üstelik bunun bir suç olmadığını söylediklerini biliyoruzSaygısızlık ve inançlar arası bölünmeyi kışkırtmak bir suçtur.”

Putin ayrıca Rusya’daki Müslümanların ve Ortodoks Hristiyanların arasındaki kardeşçe ilişkilerin Rus halkının birlik ve beraberliğini pekiştirdiğine vurgu yaptı.

- Advertisment -