Ana SayfaHaberlerDünyaPutin’den Biden’a: ‘Sağlık diliyorum, ironi yapmıyorum’

Putin’den Biden’a: ‘Sağlık diliyorum, ironi yapmıyorum’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisi hakkındaki sözlerine nasıl karşılık vereceği sorulduğunda, “Ona sağlık dilerdim” dedi. Sputnik'in haberine göre Putin, "Başka bir ülkeyi, devleti, halkı ya da kişileri değerlendirmek aynaya bakmak gibidir" ifadesini kullandı.

Putin, kendisine ‘katil’ diyen ABD Başkanı Biden’a cevabını Kırım hakkındaki bir toplantıda kendisine yöneltilen bir soru üzerine verdi:

“Amerikalı meslektaşımın açıklamasına gelince. Biz gerçekten, dediği gibi, onu şahsen tanıyoruz. Ona ne cevap verirdim? Ona ‘Sağlıklı ol’ derdim. Ona sağlık diliyorum. Bunu ironi ve şaka yapmadan söylüyorum. Bu ilk şey. İkincisi, bu konu hakkında daha geniş konuşursak, söylemek istediğim şey şudur: Her milletin, her devletin tarihinde çok zor, çok dramatik ve kanlı birçok olay vardır. Fakat diğer insanları değerlendirdiğimizde veya hatta diğer devletleri, diğer ulusları değerlendirdiğimizde, her zaman aynaya bakmak gibidir. Kendimizi hep orada görürüz. Çünkü soluduğumuz şeyi her zaman başka bir kişiye kaydırırız. Ve biliyorsunuz, hatırlıyorum, çocukken tartıştığımız zamanlarda ‘kim kötü söz söylerse kendisi öyledir’ derdik.”

Dimitri Peskov: “Böyle bir şey tarihte görülmedi”

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında ‘katil’ ifadesini kullanmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, böylesi bir durumun ikili ilişkilerin tarihinde görülmediğini, konuyla ilgili açık bir tepki gösterileceğini kaydetti.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Biden’in Putin’e ilişkin yorumu çok kötü ve teamüllerden yoksun. Yaptığı yorumlar Biden’in Rusya ile ilişkiler inşa etmek istemediğini açıkça gösteriyor, Moskova bunu hesaba katacak. ABD ile ilişkilere yaklaşımımızı yakın gelecekte analiz edeceğiz” denildi.

Peskov, sözlerine biraz daha açıklık getirmesi istendiğinde bu talebi reddetti ve “Yapılacak bir şey yok. Böyle bir şey tarihte görülmedi” dedi.

- Advertisment -