Ana SayfaHaberlerDünyaPutin’den Erdoğan'a “Erdoğan belgeseli” sürprizi

Putin’den Erdoğan’a “Erdoğan belgeseli” sürprizi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Erdoğan'ı anlatan belgeseli hediye etti. Erdoğan’ın hayatını ve düşüncelerini konu alan belgeselin prodüktörlüğünü yapan Rus gazeteci Mihail Gusman: “Erdoğan sadece büyük bir siyasetçi değil, büyük bir kişilik, büyük bir karizma. Modern dünyayı anlayan çok yüksek seviyede, stratejik bir düşünceye sahip bir siyasi analizci.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’nın Soçikentindeki 3 saatlik görüşmesinin ardından Putin, Erdoğan’a Erdoğan’ı anlatan belgesel hediye etti.

Rus gazeteci ve TASS Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mihail Gusman tarafından TASS ve Rossiya-24 televizyon kanalınınprodüktörlüğünde hazırlanan belgesel, Rus devlet televizyon kanalı Rossiya-24’te yayınlanmıştı.Belgeselinin gösterimi Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğinde de yapılmıştı.

Daha önce Erdoğan ile dört kez röportaj yapan Gusman’ın hazırladığı belgeselde, Erdoğan’ın çocukluğundan itibaren hayatı, siyasetteki yükselişi, yönetimde olduğu dönem, daha önce yapılan dört röportajdan kesitlerle birlikte anlatılıyor. Belgeselde ayrıca Erdoğan’ın yazmış olduğu ve Rusçaya da çevrilen “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabına atıflar da yer alıyor.

Belgeselle ilgili yaptığı açıklamada Gusman, “Türkiye böyle bir lideri olduğu için mutlu bir ülke. O sadece büyük bir siyasetçi değil, büyük bir kişilik, büyük bir karizma. Modern dünyayı anlayan çok yüksek seviyede, stratejik bir düşünceye sahip bir siyasi analizci. Bugün lider olarak Erdoğan’ın rolü sadece Türkiye’de değil, dünyada da son derece öneme sahip.” ifadelerini kullanmıştı.

Mihail Gusman
- Advertisment -