Ana SayfaHaberlerPutin’den tek günlük Ortadoğu turu: BAE ve Suudi Arabistan’a gitti

Putin’den tek günlük Ortadoğu turu: BAE ve Suudi Arabistan’a gitti

Putin, önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne giderek Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed ile görüştü. Ardından Suudi Arabistan’a geçti, Veliaht Prens Bin Selman'la biraraya geldi

Putin’in bugün ilk durağı Abu Dabi’deki Kasr El Vatan Sarayı oldu. Rusya Devlet Başkanı burada BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile biraraya geldi.

Putin, “Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya’nın Arap dünyasındaki ana ticaret ortağıdır. Geçen yıl ticaret hacmi yüzde 67,7 arttı, bu yıl daha da artacağını düşünüyorum. Aynı durum yatırım faaliyetleri için de geçerlidir.” dedi.

Al Nahyan ise BAE’nin Rusya ekonomisindeki en büyük yatırımcı olduğunu ve geçen yıl petrol dışı sektördeki yatırımların yüzde 103 arttığını vurguladı:

“Bunun, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin özel niteliğini gösteren eşi benzeri görülmemiş bir sıçrama olduğunu ayrıca belirtmek isterim. Çeşitli alanlarda ikili işbirliğimizi güçlendirmek için ortak çalışmalarımızı sürdürmekten mutluluk duyacağım.”

Putin Abu Dabi’den sonra Riyad’a uçtu

Putin’in Abu Dabi’den sonraki durağı ise Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad oldu.

Riyad’da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşen Putin, görüşmenin önemine işaret ederek bunun bölgedeki durum hakkında görüş alışverişinde bulunmak için imkan sağladığını söyledi.

- Advertisment -