Ana SayfaHaberlerDünyaPutin’e doğum günü sürprizi: Kırım’ı Rusya’ya bağlayan köprüde büyük patlama… Ukrayna: “Bu...

Putin’e doğum günü sürprizi: Kırım’ı Rusya’ya bağlayan köprüde büyük patlama… Ukrayna: “Bu daha başlangıç”

Rusya’nın 2014’te Kırım’ı ilhak etmesinin ardından Rusya anakarasıyla Kırım’ı bağlamak için 2018 yılında inşa edilen Kırım Köprüsü’nde sabah 6 civarında büyük bir patlama oldu. Patlama köprünün demiryolu bölümünden petrol tankerleri taşıyan trenin geçişi sırasında yaşandı. Patlamayla köprünün karayolu şeritlerinden biri yıkıldı. 7 Ekim, Putin’in 70. doğum günüydü.

Rusya anakarasıyla Kırım’ı bağlamak için 2018 yılında inşa edilen Kırım Köprüsü’nde sabah 6 civarında büyük bir patlama oldu. Önce köprü üzerindeki tren yolundan geçen bir trenin yakıt deposu patladı, ardından paylaşılan görüntülerde köprünün araç yolunda da bir patlama gerçekleştiği ve araç yolunun bir bölümünün yıkıldığı görüldü.

Patlamadan sonra köprü kullanılamaz hale geldi. Denizdeki vapur seferleri de iptal edildi.

Patlamanın sebebi henüz bilinmiyor, fakat Ukraynalı yetkililer köprüyü vuracaklarını belirttikleri daha önceki sözlerini hatırlatarak köprüyü kendilerinin vurduğunu ima ediyorlar. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Podolyak yaptığı açıklamada patlamalardan duyduğu sevinci paylaştı: “Kırım, köprü, bu daha başlangıç. Yasa dışı inşa edilen her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna’ya geri dönmeli, Rusya’ya ait olan her şey Ukrayna’dan atılmalı.

- Advertisment -