Ana SayfaHaberlerDünyaPutin’in vaftiz kızı gazeteci Ksenia Sobchak, tutuklanmamak için Rusya’dan kaçtı

Putin’in vaftiz kızı gazeteci Ksenia Sobchak, tutuklanmamak için Rusya’dan kaçtı

Putin’in vaftiz babası olduğu Rus gazeteci ve siyasetçi Ksenia Sobchak’ın tutuklanmamak için İsrail pasaportuyla Litvanya’ya kaçtığı Rus haber ajansı tarafından duyuruldu. İsrail vatandaşı da olan Sobchak, İstanbul üzerinden Dubai’ye uçak bileti alıp yetkilileri yanılttıktan sonra arabasıyla Litvanya sınırından geçti. Sobchak’ın Ukrayna’nın işgali ve Rus hapishanelerindeki işkence iddialarını araştırdığı için polisin hedefinde olduğu iddia ediliyor. Ksenia Sobchak, Putin’in yakın dostu eski St. Petersburg belediye başkanı Anatoly Sobchak’ın kızıydı, iddialar göre isim ve vaftiz babası ise Putin. 2018’de Sobchak, Putin’e karşı devlet başkanı adayı olmuş, birçok analist tarafından Putin’in cesaretlendirmesiyle “demokratik bir seçim” havası yaratmak için aday yapıldığı iddia edilmişti.

Medya sektöründe çalışan ve 2018’de devlet başkan adayı olan Ksenia Sobchak, Rus polisinden kaçmak için İsrail pasaportuyla Litvanya sınırını geçti ve Rusya’dan kaçtı. İsrail vatandaşı olan Sobchak’ın vizesiz bir şekilde 90 gün boyunca Litvanya’da kalma hakkı bulunuyor. Ksenie Sobchak’ın kaçtığını Rus resmi haber ajansları duyurdu. Sobchak’ın Ukrayna’nın işgalini eleştiren içeriklere katkı sağladığı ve Rus hapishanelerindeki işkence iddialarını araştırdığı için polisin hedefine olduğu iddia ediliyor, Rusya ise yolsuzluk suçlamalarını yöneltiyor.

Ksenie Sobchak, Putin ile oldukça yakın bir isim olarak biliniyor. Sobchak’ın babası St. Petersburg’ın ilk demokratik bir şekilde seçilmiş belediye başkanı ve Putin’in yakın dostu, akıl hocası olarak bilinen Anatoly Sobchak. Putin’in Ksenie Sobchak’ın vaftiz ve isim babası olduğuna inanılıyor. 2018 yılında Ksenie Sobchak liberal bir platform ilan ederek Putin’e karşı devlet başkan adayı olmuş, uzmanlar Sobchak’ın adaylığını ülkedeki seçimleri demokratik olarak Batı’ya yansıtmak için Putin tarafından düşünülen bir proje olarak değerlendirmişti. 

- Advertisment -