Ana SayfaHaberlerRahat olun, öldürülen kadın sayısı 9 azaldı…

Rahat olun, öldürülen kadın sayısı 9 azaldı…

Bugün Emniyet Genel Müdürlüğü hesabından (@emniyetEGM) kadın cinayetleri konusunda yapılan bir paylaşım büyük tepki topladı. EGM’ye göre İstanbul Sözleşmesinin feshinden sonra Türkiye’de kadın cinayeti sayısı yüzde 26 oranında azaldı. EGM, ‘yanlış’ rakam açıklayanlar için ‘suç duyurusunda’ bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü resmî Twitter hesabından 13 Şubat-19 Mart ile 19 Mart-22 Nisan 2021 tarihleri arasındaki kadın cinayetlerini kıyaslayan bir tweet paylaşıldı. Birkaç dakika sonra ilk paylaşım silindi ve metin güncellenerek aynı içerik yeniden paylaşıldı. Bir grafik görselinin eklendiği paylaşımda İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden sonra kadın cinayetlerinin 34’ten 25’e düştüğü söylenerek, yüksek rakam açıklayanlar hakkında “suç duyurusu”nda bulunuldu. Paylaşımda şöyle denildi:

“Kadına her türlü şiddetin birine dahi tahammül edemeyiz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Defalarca yalanlamamıza rağmen teşkilatımıza yönelik aynı iftirayı devam ettiriyorlar. Suç duyurusunda bulunuyoruz. İstanbul sözleşmesi öncesi ve sonrası rakamlar aşağıdadır.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da aynı tweeti RT’lediği kendi hesabında şöyle yazdı:

“Yalanlara karşı doğrularla huzurunuzdayız. Yalanı, siyasetin ve hayatlarının ana sözleşmesi haline getirenler, İstanbul Sözleşmesi üzerinden bir yalanı daha utanmadan söylüyorlar.”

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve Soylu’nun bu paylaşımlarına başta Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olmak üzere, DEVA Partisi milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Fidan Ataselim gibi isimler tepki gösterdi. Bu haber hazırlanırken EGM resmi Twitter hesabından paylaşılan içeriğin aldığı tepki tweetlerinin sayısı binleri geçmişti.

- Advertisment -