Ana SayfaHaberler“Rakam ortada; birinci el araç bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordunuz?”

“Rakam ortada; birinci el araç bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordunuz?”

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik kriz iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi: “Ülkemizdeki araç sayısı 8,5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır, hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordunuz, rakam ortada; otomobil satış yerlerinde birinci el araç bulmakta sıkıntı çekiyorlar.” Erdoğan ayrıca KYK kredi borçlarından enflasyon ve faiz farkı alınmayacağını, sadece ana para ödemesinin yapılacağını açıkladı duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şöyle:

“Ülkemizdeki araç sayısı 8,5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır, hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordunuz, rakam ortada; otomobil satış yerlerinde birinci el araç bulmakta sıkıntı çekiyorlar.

“Maliyet artışlarıyla açıklanmayacak enflasyon ve fiyat artışları oluyor. Türkiye’yi bu küresel fırtınadan kurtararak selamete kavuşturmaya kararlıyız. Önümüzdeki Şubat ve Mart ayları itibarıyla uyguladığımız politikanın neticelerini daha iyi görmeye başlayacağız. İnsanımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik. Yıl sonunda gelişmelere göre sabit gelirlilerin durumunu yeniden gözden geçireceğiz.

“Alınan kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten 2 yıl sonra başlıyor. Bu süre içinde mezun öğrenci sigorta girişi olan bir işe başlayamamışsa e-Devlet üzerinden ödemeyi erteleyebiliyor. Bugüne kadar kredi ödemesi belli bir faiz üzerinden değil yurt içi fiyat endeksi üzerinden yapılıyordu. Hiçbir zaman faiz uygulaması yapmadık. Fakat bay Kemal utanmadan, sıkılmadan faizden bahsediyor. Gel bunu ispatla kimden faiz almışız bunu ortaya koy. Son dönemde enflasyonun arzu etmediğimiz düzeylere yükselmesi öğrenim kredi güncellemesinde beklenmedik noktaya gelmesine yol açtı. Haftalar öncesinden ilgili arkadaşlarıma talimatları verdik.

“Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Aldığımız kararla, kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. Böylece 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrencilerimiz artık sadece aldıkları kredi rakamı kadar sorumlu olacaklar.”

- Advertisment -