Ana SayfaHaberler"Rasyonel zemine dönme dışında seçeneğimiz kalmamıştır"

“Rasyonel zemine dönme dışında seçeneğimiz kalmamıştır”

Mehmet Şimşek, "ekonomide ortodoks değil heterodoks politikalar" diyen Nurettin Nebati'den Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın devralırken konuştu: "Rasyonel zemine dönme dışında seçeneğimiz kalmamıştır. Mali disiplin ve fiyat istikrarı temel hedefimiz olacak." Süleyman Soylu'dan İçişleri Bakanlığı'nı devralan Ali Yerlikaya ise "Temel referansımız hukuk ve insan haklarıdır, bundan asla taviz verilmeyecektir" diye konuştu.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati’den görevi devraldı.

Hazine Bakanlığı’nda yapılan devir teslim töreninde konuşan Nebati şunları söyledi:

“Attığımız her adım milletimizin ortak menfaat duyguları doğrultusunda atılmış adımlardır. Bu yolculukta güçlü ve kararlı liderliğiyle her alanda ülkemizin önünü açarak bizleri Türkiye Yüzyılına adım adım taşıyan Cumhurbaşkanımız önderliğinde tüm kabine arkadaşlarıma, Berat Albayrak’a, Lütfi Elvan’a ve desteğini esirgemeyen aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.”

“Rasyonel zemine dönme dışında seçeneğimiz kalmadı”

Nebati’den sonra açıklamalardan bulunan Şimşek ise şu cümleleri kullandı:

“Küresel zorlukların devam ettiği ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen deprem felaketinin yaşandığı son bir buçuk yıllık dönemde Maliye Bakanlığı görevini büyük bir fedakarlıkla yapan Bakanımıza teşekkür ediyorum. Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Rasyonel zemine dönme dışında seçeneğimiz kalmadı. Enflasyonun yeniden tek haneli rakama düşürülmesi, öngörülebilirliğin artırılması hayati önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla, Merkez Bankası’na enflasyonla mücadelede destek olmak temel hedefimiz olacaktır. Mali disiplin ve fiyat istikrarı temel hedefimiz olacak.”

Ali Yerlikaya, Soylu’dan görevi devraldı

Resim

Devir teslimin yapıldığı bir diğer bakanlık da İçişleri Bakanlığı oldu.

Süleyman Soylu’dan görevi devralan eski İstanbul valisi Ali Yerlikaya, “Temel referansımız hukuk ve insan haklarıdır, bundan asla taviz verilmeyecektir” dedi.

- Advertisment -