Ana SayfaHaberlerReisi’den Erdoğan’la görüşme sonrası dikkat çekici mesaj: “Siyonist rejim ile siyasi ve...

Reisi’den Erdoğan’la görüşme sonrası dikkat çekici mesaj: “Siyonist rejim ile siyasi ve ekonomik ilişkileri kesmek, Siyonizm zulmüne son vermede etkili olacaktır”

Türkiye’yi ziyaret eden İran Cumhurbaşkanı Reisi, Beştepe’de Erdoğan’la görüştü. Görüşme sonrası Erdoğan ve Reisi ortak basın toplantısı yaptı. Erdoğan: “Filistin'in haklı davasına desteğimizi tekrarladık ve bu konuda işbirliği kararımızı tazeledik.” Reisi: “Siyonist rejime öyle bir tavır alınmalı ki caydırıcı olmalı. Siyonist rejim ile siyasi ve ekonomik ilişkileri kesmek, Siyonizm zulmüne son vermede etkili olacaktır.”

Türkiye’yi ziyaret eden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi. İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Reisi, ortak basın toplantısı düzenledi.

İki ülke arasında imzalanan anlaşmaların ardından ilk konuşmayı Erdoğan yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Kirman’da 3 Ocak’ta meydana gelen menfur terör saldırısını lanetliyorum. Türkiye’nin terörle mücadelede İran’ın yanında olduğunu ifade etmek istiyorum.

“Filistin meselesi hem Türkiye’nin hem de İran’ın odağında yer alıyor. Dışişleri Bakanlarımız dün New York’ta Filistin konulu oturuma katıldı. Gazzeli kardeşlerimizin güvenliğini ve refahını temin etmeye yönelik bakanlarımız gayretlerini sürdürdüler. Türkiye olarak 7 Ekim’den beri 30 bin tondan fazla insani yardım malzemesini El Ariş’e gönderdik. 

“Filistin’in haklı davasına desteğimizi tekrarladık ve bu konuda iş birliği kararımızı tazeledik. Bölgemizin güvenlik ve istikrarını tehdit edecek adımlardan sakınılmasının önemi üzerinde mutabık kaldık.”

“Siyonist rejim ile siyasi ve ekonomik ilişkileri kesmek Siyonizm zulmüne son vermede etkili olacak”

Erdoğan’ın ardından konuşan Reisi’nin söylediklerinden öne çıkanlar da şunlar:

“Bütün dünyada özgür insanları, uyanık vicdanları rahatsız eden en önemli sorun Filistin meselesidir. Dünyada hangi vicdan bu zulümden etkilenmeyebilir. İslam dünyasının birinci meselesi Filistin meselesidir. Daha doğrusu insanlık için en büyük meselenin bu olduğunu söyleyebiliriz.

“Siyonist rejimin bu yaptıkları Amerikalılar ve Batılı bazı ülkelerin desteğini görmektedir. Aslında Amerika bu cinayeti gerçekleştirmektedir. Uluslararası kuruluşlar, Birleşmiş Milletler ne yazık ki artık işlevini kaybetmiştir ve bu her şeyden daha üzücüdür.

“Siyonist rejime öyle bir tavır alınmalı ki caydırıcı olmalı. Siyonist rejim ile siyasi ve ekonomik ilişkileri kesmek, Siyonizm zulmüne son vermede etkili olacaktır. Sayın Erdoğan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde iki taraf olarak Filistin davasını, direniş eksenini desteklemek hususunda, Filistin halkının hak ettiği hukukunun kendilerine verilmesi konusunda mutabıkız. Bu zulümleri uygulayanlar yargılanmalıdır. Filistin halkının kendi haklarını elde etmesi gerekiyor. Bütün çabalarımızı bu doğrultuda odaklayacağız.”

- Advertisment -