Ana SayfaHaberlerEkonomiReuters: Erdoğan, Kavcıoğlu’ndan da soğudu; FT: Yeni aday Semih Tümen olabilir

Reuters: Erdoğan, Kavcıoğlu’ndan da soğudu; FT: Yeni aday Semih Tümen olabilir

Reuters dün (8 Ekim) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MB Başkanı Kavcıoğlu'na güvenini kaybetme aşamasına geldiğini yazdı, İletişim Başkanı Altun bu haberi yalanladı. Bugün de Financial Times, Kavcıoğlu’nun yerine MB Başkan Yardımcısı Semih Tümen’in getirileceğini iddia etti.

İngiliz haber ajansı Reuters, dün iki kaynağa dayandırdığı haberinde, mevcut Merkez Bankası yönetiminin Eylül’den önce daha düşük enflasyon ve daha düşük faiz politikası uygulanabileceği yönünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği sözü tutamadığını, bunun da Erdoğan’ı rahatsız ettiğini yazdı.

Reuters, kendisine bilgi veren kaynaklardan, oluşan memnuniyetsizliğin Erdoğan’ın Kavcıoğlu’nun görevine son vermesiyle sonuçlanıp sonuçlanmayacağı hakkında fikir sahibi olamadığını yazdı.

Reuters, Kavcıoğlu’nun Cumhurbaşkanının güvenine hâlâ sahip olup olmadığı sorusuna Cumhurbaşkanlığı’ndan bir yanıt alamadı. Fakat haberin ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Reuters’ın haberini yalanladı ve “Büyük kuruluşların bile bu tür yalanları yayması endişe verici” dedi.

Reuters’ın haberinin ardından gece saatlerinde dolar 8,99 TL’ye kadar yükseldi.

Öte yandan Financial Times (FT) Reuters’ın haberini de hatırlattığı ‘Merkez Bankası Başkanının işten çıkarılacağı söylentisi Türk Lirasını salladı’ başlıklı bir makale yayımladı. Makalede, Kavcıoğlu’nun yerine halen MB Başkan Yardımcısı olan Semih Tümen’in getirilebileceği iddialarının bulunduğu hatırlatıldı.

Fakat FT’ye konuşan bir kaynak “Merkez Bankası Başkanı değiştirilirse, göreve atanacak kişi çok daha itaatkâr biri olacaktır” diyerek iddiayı gerçekçi bulmadı.  


- Advertisment -