Ana SayfaHaberlerRifkin, Kılıçdaroğlu’nun Almanya gezisine katılacak

Rifkin, Kılıçdaroğlu’nun Almanya gezisine katılacak

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Kılıçdaroğlu’nun 14-17 Aralık tarihleri arasındaki Almanya gezisine yeni başdanışmanı Jeremy Rifkin’in katılacağını yazdı. Selvi, Rifkin’in ABD, İngiltere ve Almanya’da Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için lobi çalışması yapmak üzere başdanışmanlık görevine getirildiğini iddia etti.

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14-17 Aralık tarihleri arasındaki Almanya gezisine yeni başdanışmanı ABD’li ekonomist Jeremy Rifkin’in eşlik edeceğini yazdı.

Kılıçdaroğlu’nun Rifkin’le cumhurbaşkanlığı adaylığı için ABD, İngiltere ve Almanya’da lobi faaliyeti yürütmek üzere anlaştığını öne süren Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“ABD, İngiltere ve Almanya Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağını düşünüyorlar. Kılıçdaroğlu yerine Ekrem İmamoğlu’nu destekliyorlar. Kılıçdaroğlu’nun başka ülkelere değil, özellikle bu üç ülkeye gitmesinin nedeni de o.

“Kılıçdaroğlu’nun günler öncesinden ilan ettiği 3 Aralık tarihli toplantı Rifkin’in gölgesinde kalmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere herkes ithal danışman üzerinden Kılıçdaroğlu’na yükleniyor. Rifkin’in, binlerce dolar almasına rağmen İstanbul’daki toplantıya gelmemesi eleştiri konusu olmuştu.

“Ama ne denilirse denilsin, hangi eleştiri getirilirse getirilsin, Kılıçdaroğlu, Rifkin’den vazgeçmemekte kararlı. Çünkü Kılıçdaroğlu, Batılı başkentlerin vetosunu Rifkin’le aşmakta kararlı. O nedenle cumhurbaşkanı adaylığını garanti altına alana dek Rifkin’le çalışacak.”

- Advertisment -