Ana SayfaHaberlerRoger Waters, gitarını hapisteki Kürt şarkıcı Nûdem Durak’a hediye etmek için Türkiye’ye...

Roger Waters, gitarını hapisteki Kürt şarkıcı Nûdem Durak’a hediye etmek için Türkiye’ye gelecek

Ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd'un bas gitaristi Roger Waters, daha önce Nûdem Durak’a gönderdiği fakat Bayburt Cezaevi’nden içeri alınmadığı için Durak’a ulaşamayan gitarını bu defa kendisi teslim etmek üzere Türkiye’ye gelecek. Waters, Şubat ayında paylaştığı bir Twitter mesajıyla da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Durak’ın serbest bırakılmasını rica etmişti.

Ünlü rock grubu Pink Floyd’un bas gitaristi Roger Waters, 18 Şubat’taki Twitter paylaşımı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, 2015 yılında ‘PKK üyesi olmak’ suçlamasıyla 19 yıl hapis cezasına çarptırılan Nudem Durak’ı serbest bırakmasını talep etmişti.

Şimdi ise Roger Waters’ın gitarını Nudem Durak’a hediye etmek için Türkiye’ye geleceği bildirildi.

Roger Waters, daha önce Durak’a gitarını göndermiş fakat tutuklu bulunduğu Bayburt Cezaevi, gitarın içeri alınmasını kabul etmemişti.

Ünlü müzisyen, konu hakkında Rolling Stone’a da konuşmuş, şöyle demişti:

“Nûdem Kürttür. Sesi ruhuna bağlıdır ve ruhu her zaman ailesi, toplumu için şarkı söyleyecektir. Müzisyenler olarak kendimizi durduramayız. Gerçeğimiz kim olduğumuz ve kim olmak için doğduğumuzdur.

“Kürtlerin tanınma arzusu hakkında ne düşünürseniz düşünün, Nûdem’in müziği harika bir müzik… Türkiye gibi büyük bir tarihsel sanat mirasına sahip bir ülkenin sanatçılara böyle davranması kabul edilemez.”

- Advertisment -