Ana SayfaHaberler‘Roman er’in ölümü: MSB’den açıklama, Hüda Kaya’dan soru önergesi

‘Roman er’in ölümü: MSB’den açıklama, Hüda Kaya’dan soru önergesi

Serbestiyet’in haberleştirdiği Suriye’de intihar ettiği iddia edilen er Caner Sarmaşık’ın ölümüyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı “İlk bilgiler kapsamında nöbette iken intihar ettiği tespit edildi” dedi. HDP’li Hüda Kaya, Milli Savunma Bakanlığı’na Sarmaşık’ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada ırkçı mobbingle suçlanan komutanın ifadesinin alınıp alınmadığını sordu.

Kırklarelili asker Caner Sarmaşık’ın görev yaptığı Suriye’de intihar ederek öldüğü haberlerine inanmayan Romanlar dün Sakarya’da protesto gösterisi düzenleyerek, Sarmaşık’ın komutanı tarafından defalarca ırkçı mobbinge maruz bırakıldığını anlatmıştı.

Haberler üzerine Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Basında, 1’nci Komando Tugayı Komutanlığında görev yapan P.Er Caner Sarmaşık’ın ölümünün intihar değil, şüpheli bir ölüm olduğu yönünde haberler yer almaktadır.

“İlk bilgiler kapsamında P.Er Caner Sarmaşık’ın 29 Nisan 2021 tarihinde nöbette iken intihar ettiği tespit edilmiştir. Her olayda olduğu gibi olayla ilgili Adli ve İdari tahkikat başlatılmıştır.

“Tahkikat sonuçlanınca kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Sarmaşık’ın ölümünü HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da Meclis’e taşıdı. Kaya, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cevaplaması talebiyle yazılı bir soru önergesi verdi.

Kaya, Akar’a şu soruları yöneltti:

“1.   Caner Sarmaşık isimli askerin intihar ettiği iddiası doğru mudur? Araştırıldı mı? Doğru ise otopsisi yapılmış mıdır ve sonucu nedir?

“2.   Caner Sarmaşık isimli askerin, arkadaşları ve komutanları tarafından intihara meyledecek izlenimi edinilmiş midir? Bu konu ile ilgili arkadaşları ve komutanlarından bilgi /ifadeleri alınmış mıdır?

“3.   Caner Sarmaşık isimli askerin, intihar etmesi ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise hangi aşamadadır?

“4.   Son 5 yıl içinde kışlada hayatını kaybeden asker sayısı kaçtır? Rütbelere ve kütük kayıtlarına göre dağılımı nedir?

“5. Bakanlığınızın kışlada yaşanan intihar vakalarını önlemek adına yaptığı herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır?”

- Advertisment -