Ana SayfaHaberlerRTÜK Başkanı Erdoğan’ın ‘sürtük’ ifadesi için tvleri inceleme talebine ön şart koştu:...

RTÜK Başkanı Erdoğan’ın ‘sürtük’ ifadesi için tvleri inceleme talebine ön şart koştu: Önce Kılıçdaroğlu’nun el hareketini inceleyelim

CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Erdoğan’ın Meclis konuşmasında kullandığı ‘çürük’ ve ‘sürtük’ ifadelerini yayınlayan televizyon kanalları ile ilgili RTÜK’ün inceleme başlatmasını talep etti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Taşçı’ya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2022 Meclis Bütçe Görüşmeleri’nde yaptığı el hareketini hatırlattı ve “O konuda da şikayet dilekçenizi bekliyoruz. Sonra bu dilekçenizi inceleyeceğiz” dedi.

2 Haziran’da partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi parkı protestolarına katılanlar için ‘çürük’ ve ‘sürtük’ kelimelerini kullanmıştı.

Erdoğan, “Olaylar İstanbul’da Gezi Parkı’ndaki birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla alevlendirilmişti. Düşünün Dolmabahçe Valide Sultan Camii’nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, bunlar sürtük” demişti.

Sosyal medyada büyük tepki çeken bu ifadelerin ardından RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşcı, Erdoğan’ın konuşmasını canlı veren kanalların kurulca incelenmesi gerektiğini söylemiş ve bunun için RTÜK’e bir dilekçe verdiğini açıklamıştı.

Taşçı, twitter’dan paylaştığı mesajında “Tüm yurttaşlarına ‘Efendiler’ diye seslenen Atatürk’ün kurduğu Türkiye’de hiç kimsenin kimseye hakaret etme, kaba dil kullanma hakkı ve ‘özgürlüğü’ olamaz. RTÜK de tepkilere kulak tıkayamaz!” demişti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın bu paylaşımı alıntıladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Taşcı; siyasilerin Meclis’te yapmış olduğu konuşmalara gösterdiğiniz bu hassasiyeti, CHP genel başkanının genel kurul konuşmasındaki müstehcen el-kol hareketinde de göstermenizi beklerdik. O konuda da şikayet dilekçenizi bekliyoruz. Sonra bu dilekçenizi inceleyeceğiz.”

Şahin’in bu paylaşımı alıntılayan Taşçı ise şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Şahin; Görevini yapman için bana “şart” koşmaya değil; yalnızca bağımsız iradene ve görevini yapma cesaretine ihtiyaç vardır!”

Çok sayıda suç duyurusunda bulunuldu

Öbür yandan, Erdoğan’ın konuşmasında kullandığı ‘çürük’ ve ‘sürtük’ kelimeleri için çok sayıda suç duyurusunda bulunuldu.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve Halkın Kurtuluş Partisi avukatları, SOL Partili hukukçular, Avukatlar Birliği, TİP’li kadınlar ve Memleket Partisi başta olmak üzere çok sayıda siyasi kişi ve kurum Erdoğan’ın sözleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

- Advertisment -