Ana SayfaHaberlerRTÜK bildiğiniz gibi: HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH ve...

RTÜK bildiğiniz gibi: HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH ve SZC TV ile Çiğdem Toker’e inceleme

RTÜK, “Demokrasi sandıktan ibaret değildir” sözleri nedeniyle Çiğdem Toker ve seçim günü yaptıkları yayınlarda “Halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilmesi” iddiasıyla HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve SZC TV hakkında inceleme başlattı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim günü yaptıkları yayınlarda “Halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilmesi” gerekçesiyle HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve SZC TV hakkında inceleme başlattı.

Ayrıca bu kanallar ile birlikte T24 yazarı Çiğdem Toker hakkında da FOX TV’de katıldığı seçim yayınında kullandığı ifadeler nedeniyle, yayının tamamının raporlandırılmaya başlandığı açıklandı.

Toker, katıldığı FOX TV yayınında şunları söylemişti:

“Bir demokrasiden bahsediyoruz ama biz ama olmasını gerektiğini düşündüğümüz bir demokrasi üzerinden bir önkabul yaparak bir ün yükleme yaparak demokrasiden bahsediyoruz. Hukuk devletini de biz öyle koyuyoruz. Aslında, şu anda hukuk devletinin standartlarını taşımıyor bu yönetim. Serbest seçimlerle bir siyasi iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık kritik bir soru haline gelmiştir. Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir. Seçmenin ve yurttaşların, seçmenin, politikanın diğer alanlarında da kendini ifade etmesini desteklememiz lazım. Bunun için çaba göstermemiz lazım. Demokratik protestoları, hak arama özgürlüğünü kriminalize etmememiz lazım. Bunu siyasal aktörlere söylüyorum.”

- Advertisment -