Ana SayfaHaberlerRusya'nın saldırısı altındaki Mariupol kentinde 34'ü çocuk 86 Türk camide mahsur kaldı

Rusya’nın saldırısı altındaki Mariupol kentinde 34’ü çocuk 86 Türk camide mahsur kaldı

Rus güçlerinin saldırısı altındaki Mariuopol'da bulunan Sultan Süleyman Camii’nde 34’ü çocuk 86 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı mahsur kaldı. Bu arada Türkiye’nin Kyiv Büyükelçiliği de Rusya’nın başkente ilerleyişi yüzünden ülkenin batısındaki Çernivtsi şehrine taşındı. Moskova’yı ziyaret eden Belarus devlet Başkanı Lukaşenko yaptırımlara karşı Rusya’ya destek verdi: “Siz bizden mal alırsınız, biz de sizden.”

86 kişiden 34’ü çocuk

Reuters tarafından servis edilen haberde, büyükelçiliğin yerel yetkililere dayandırdığı bilgiye göre, Rusya’nın sabah saatlerinden bu yana kenti bombalamaya devam ettiği ve 2005 yılında Kanuni Sultan Süleyman ve Ukrayna asıllı olan Hürrem Sultan’ın anısına yaptırılan Sultan Süleyman Camii’ne sığınan 86 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının camide mahsur kaldığı iddia edildi. İddiaya göre 86 kişiden 34’ü çocuk.

BBC’de yer alan habere göre ise Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petro Andryuşçenko, 12 gündür kuşatma altında olan kentte çatışmaların camiye doğru ilerlediğini söyledi ve ekledi:

“Rusya hükümetimizin mesajlarını dikkate almıyor bu yüzden Türk hükümetinin Rusya ile iletişime geçerek durmalarını sağlamasını umuyoruz.

“Türk vatandaşlarını tahliye operasyonuna hazırız fakat bunun gerçekleşebilmesi için saldırının durması lazım. Bunun için de Türkiye’nin bize yardım etmesi gerekiyor, Türk hükümetinin müdahalesi olmadan saldırıların duracağına inanmıyorum.”

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan iddialara yönelik henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği Çernivtsi şehrine transfer edildi

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği personelinin Ukrayna’nın Çernivtsi şehrine transfer edildiğini açıkladı.

Bilgiç, “Kiev Büyükelçiliği’nin kapatılması gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

Lukaşenko Moskova’da

Odessa Rus güçlerini bekliyor

- Advertisment -