Ana SayfaHaberlerDünyaRus oligark Abramoviç’in Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından hemen önce Türkiye’deki yatı dahil malvarlığını...

Rus oligark Abramoviç’in Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından hemen önce Türkiye’deki yatı dahil malvarlığını çocuklarına aktardığı ortaya çıktı

İngiliz Guardian gazetesi, ünlü Rus oligark Roman Abramoviç’in Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından kısa bir süre önce yaklaşık 4 milyar dolar değerindeki malvarlığını 7 çocuğuna aktardığını ortaya çıkardı. Abramoviç’in gelirlerini çocuklarına aktardığı malvarlıkları arasında Marmaris’te bulunan 750 milyon dolar değerindeki Eclipse yatı da bulunuyor.

Ünlü Rus oligark Roman Abramoviç’in Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından (Şubat 2022) hemen önce Batı’nın Rus oligarklara olası yaptırımlarına karşı, sahip olduğu varlık fonlarının yönetimini 7 çocuğuna devrettiği ortaya çıktı.

Guardian’ın Güney Kıbrıs’ta bulunan bir varlık fonu yönetim şirketinden sızdırılan özel belgelere dayanarak aktardığı habere göre, Abramoviç yaklaşık 4 milyar dolarlık bir serveti çocuklarına aktardı.

Avrupa Birliği ve ABD, Ukrayna’nın talebi doğrultusunda fiili bir barış müzakerecisi olma olasılığı nedeniyle Roman Abramoviç’e yaptırım uygulanmamasını talep etmiş, Abramoviç İstanbul’da düzenlenen barış müzakerelerine katılmış, sahip olduğu yatların bir kısmını Türkiye’ye getirmişti.

Guardian’ın ulaştığı belgelere göre Abramoviç, Marmaris’te bulunan 750 milyon dolar değerindeki Eclipse yatının gelirlerinin maliki olan varlık fonunu da çocuklarına aktardı.

- Advertisment -