Ana SayfaHaberlerDünyaRus oligark için çalışan eski üst düzey FBI ajanı tutuklandı; 2016’da Trump’ın...

Rus oligark için çalışan eski üst düzey FBI ajanı tutuklandı; 2016’da Trump’ın Rusya ile bağlantısını araştırmıştı

Putin’e yakın olduğu için ABD’nin yaptırım listesine alınan Rus oligark Oleg Deripaska’yı yaptırım listesinden çıkarmak için çalışan eski üst düzey FBI yönetici Charles McGonigal, geçen hafta sonu New York’ta tutuklandı. McGonigal’in bu ve benzeri çabalarına karşılık Rus oligarktan yaklaşık 500 bin dolar aldığı iddia ediliyor. McGonigal, 2016’da Trump’ın başkanlık kampanyasının Rusya ile bağlantısını araştıran FBI ekibinin içinde üst düzey istihbarat sorumlusu olarak görev almıştı.

FBI dün (23 Ocak) yaptığı açıklamada, eski üst düzey FBI ajanı Charles McGonigal’in geçen Cumartesi (21 Ocak) New York JFK Havalimanı’nda Sri Lanka seyahati dönüşü tutuklandığını duyurdu. FBI’ın yaptığı açıklamaya göre McGonigal, Putin rejimine destek verdiği gerekçesiyle ABD’nin yaptırım listesine alınan ünlü Rus oligark Oleg Deripaska için yasadışı faaliyet yürütmekle suçlanıyor. McGonigal’in FBI’dan emekli olduktan sonra Deripaska’nın rakibi iş insanları hakkında istihbarat topladığı ve oligarkı yaptırım listesinden çıkarmak için çaba harcadığı iddia ediliyor.

McGonigal’in bu çabaları karşılığında 3 ay boyunca 50 bin dolarlık ön ödeme aldığı, daha sonra ayda 40 bin dolar maaş karşılığında Rus oligark için çalıştığı ve yine onunla bağlantılı bir şirketten 225 bin dolarlık nakit ödeme aldığı belirtiliyor.

McGonigal, 2016 yılında Trump’ın başkanlık kampanyası ile Rusya arasındaki finansal ve maddi bağlantıları araştıran FBI ekibinin içinde üst düzey istihbarat sorumlusu olarak yer almıştı.

- Advertisment -