Ana SayfaHaberlerRuslar kampanya başlattı: Türkiye’ye gidebilmek anayasal hakkımız!

Ruslar kampanya başlattı: Türkiye’ye gidebilmek anayasal hakkımız!

Rusya’da sadece haziran ayı için Türkiye tur paketi satın alanların sayısı resmî açıklamalara göre 1 milyon. Charter uçuş yasağının 21 Haziran’a kadar uzatılmasından sonra Turizm Federasyonu Rusları Change.org üzerinden başlattığı kampanyaya katılmaya çağırdı. Yönetime hitaben yazılan dilekçede birçok Rus vatandaşının Rusya’da tatil yapabilecek bütçeye sahip olmadığı vurgulanıyor ve iktidara seçimde bu nedenle oy kaybedeceği uyarısında bulunuluyor.

Rusya’da “Turizm Federasyonu” adlı dernek, Rus vatandaşlarının anayasal “dilekçe hakkı”nı change.org sitesinde açtıkları bir kampanyada kullanarak Devlet Başkanı Vladimir Putin dahil devletin “en yüksek makamlarına” seslendi ve Türkiye charter uçuşlar dahil, tatil kısıtlamaların kaldırılması için başvuruda bulundu.

Rus basınına yansıyan haberlere göre, dilekçede “devletten Anayasa’ya uyması ve Ruslara normal dinlenme hakkını geri vermesi”    istendi.

Derneği dilekçesinde Rus yetkililerden kısıtlamaları kaldırması ve Türkiye, Mısır, Yunanistan, Tunus, Karadağ, Bulgaristan ve pandemide epidemiyolojik durumu normal olan, Rusya vatandaşlarını kabule hazır tüm ülkelerin uçuşlara açılması çağrısı yapıldı.

Turizm sektörü işletmelerinin üye olduğu derneğin dilekçesinde, “Aksi takdirde, ihlal edilen haklarını savunmak için turistleri mahkemelere gönderme hakkını saklı tutarız” uyarısı yapıldı.

Dilekçeyi kaleme alanlar, taleplerini Rusya Federasyonu Anayasası’nın 2. bölümünün 27. maddesine dayandırdılar. Bu madde vatandaşların yurt içinde ve yurt dışında serbest dolaşım hakkını garanti ediyor.

Dilekçede iç ve dış turizmdeki durum “felaket” olarak nitelendi, turizmin sadece seyahat acenteleri olmadığı, ulaşımdan catering, eğlence ve müzelere kadar pek çok sektörü kapsadığı vurgulandı ve “Bu sektörlerde Rusya Federasyonu’nun milyonlarca vatandaşı ve turistlerle birlikte on milyonlarca kişi var. On milyonlarca vatandaşı çalışma, para kazanma ve dinlenme hakkından mahrum bırakıyorsunuz ve bu haklar Anayasa güvencesi altında” deniyor.

Dilekçede, sıradan bir Rus vatandaşının, Rusya Federasyonu’nun tatil beldelerinde haksız yere yükseltilmiş fiyatlarla tatil imkanı olmadığı hatırlatıldıktan sonra, “Birçok vatandaşımız 2019 yılından bu yana normal tatil yapma fırsatından mahrum kaldı. Vatandaşların iki yıl üst üste dinlenmediği bir durum, emek verimliliğinde düşüşe ve toplumsal hoşnutsuzlukta artışa yol açacak, bu da şüphesiz seçim sonuçlarını ve vergi tahsilatını etkileyecek” uyarısında bulunuldu.

Kaynak: turkrus.com

- Advertisment -