Ana SayfaHaberlerDünyaVe Rusya Savunma Bakanlığı, Moskva'nın battığını duyurdu

Ve Rusya Savunma Bakanlığı, Moskva’nın battığını duyurdu

Ukrayna, Rus donanmasının Karadeniz Filosu’ndaki bayrak gemisi Moskva kruvazörünü Neptün füzesiyle vurduğunu açıkladı. İddiaya göre Ukrayna, geminin radar sistemlerini şaşırtmak için önce etrafında Bayraktar TB2 uçurdu ve ardından gemiyi Neptun füzesiyle vurdu. Rusya Savunma Bakanlığı Moskva’nın yaşanan patlama nedeniyle ağır hasar aldığını ve ardından battığını duyurdu. Moskva, savaşın başında Yılan Adası’ndaki Ukrayna askerlerini tehdit eden askeri gemiydi.

Odesa’daki Ukrayna askeri güçlerinin komutanı Maxim Marchenko’nun ilk olarak Telegram’da duyurduğu haberde vurulan Moskva kruvazörü Rusya’nın Karadeniz filosundaki amiral gemisi.

Şubat ayında Ukrayna’nın Yılan Adası’ndaki birliklerine adayı terk etme çağrısı yapan ve meşhur olan cevabı alan gemi de Moskva’ydı.

İddiadan saatler sonra Rusya Savunma Bakanlığı, Rus devlet ajansı Tass’a Moskva’da çıkan bir yangın sonucu gemideki mühimmatın patladığını ve mürettebatın gemiden tahliye edildiğini, yangının nedeninin ise araştırıldığını açıkladı.

Maxar uydu görüntülerinde kruvazör Karadeniz’de yalnız bir şekilde seyrederken görülüyor.

Krüvazör son olarak Kırım limanında böyle görüntülenmişti.

Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, 600 fitten daha uzun olan gemi, ilk olarak 1980’lerin başında Sovyet Donanması ile hizmete girdi ve 400 milden fazla menzile sahip 16 Vulkan füze rampası taşıyor. 2015’te Suriye kıyılarında hava savunması sağlamak için konuşlandırılan gemi, 2008’deki savaş sırasında Gürcistan kıyılarında devriye gezdi.

Moskva’nın Ukrayna tarafından vurulduğu haberleri üzerine sosyal medyada Ukrayna hesapları bu çizimi paylaşmaya başladı.

Akşam saatlerinde bir açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, dev geminin battığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasına göre geminin batmasına ‘fırtınalı denizler’ sebep oldu.

510 kişilik gemi önemli bir sembolik ve askeri hedefti ve Rusya’nın Ukrayna’ya deniz saldırısına öncülük etmişti.

 

- Advertisment -