Ana SayfaHaberler“Rüşvet çarkı” mektubunu yazan Başsavcı İsmail Uçar Yargıtay üyeliğine seçildi

“Rüşvet çarkı” mektubunu yazan Başsavcı İsmail Uçar Yargıtay üyeliğine seçildi

HSK, boş bulunan 4 Yargıtay üyeliği için seçim yaptı. Yargıtay üyeliğine atanan isimlerden biri; HSK’ya yazdığı “rüşvet çarkı” dilekçesiyle gündeme gelen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar oldu. Uçar’ın dilekçesi sonucu başlatılan HSK soruşturmasında, iddialarda adı geçen bir hakim açığa alınmıştı. Geçen ay, HSK kış kararnamesiyle Uçar’a yakınlığıyla bilinen ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı görev yapan üç savcının görev yerleri değiştirilmişti.

HSK, boş bulunan 4 Yargıtay üyeliği için seçim yaptı.

Yargıtay üyeliklerine; Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı vekili İhsan Kamil Akçadırcı seçildi.

Kararı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Twitter hesabından “Hasan Yılmaz, Ahmet Akça, İsmail Uçar, İhsan Kamil Akçadırcı’yı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun” mesajıyla duyurdu.

Yargıtay üyeliklerine seçilen başsavcı ve başsavcı vekillerinin yerine HSK tarafından daha sonra atama yapılacak.

HSK’ya yazdığı dilekçeyle gündeme gelmişti

İsmail Uçar, HSK’ya yazdığı, İstanbul Anadolu Adliyesi’nde para karşılığı tahliye kararları verildiği ve erişim engelleme kararları alındığı iddialarına yer verdiği şikayet mektubuyla gündeme gelmişti.

Uçar’ın verdiği dilekçe sonucunda açılan HSK soruşturması sonucu hakim Sidar Demiroğlu açığa alınmıştı.

Geçen ay, HSK kış kararnamesiyle Uçar’a yakın olarak bilinen üç savcının görev yerleri değiştirilmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcı vekilliği görevinde bulunan Mesut Erdinç Bayhan ile Önder Yaman’ın yanı sıra Dilan Polat soruşturmasını yürüten savcı Gökalp Kökçü’nün de görev yeri değiştirilmişti. Kökçü, emeklilik dilekçesi vererek meslekten ayrılmıştı.

- Advertisment -