Ana SayfaHaberler"Rüşvet çarkı" mektubunu yazan Başsavcı Yargıtay'a çekilmişti: Yerine Antalya Başsavcısı geldi

“Rüşvet çarkı” mektubunu yazan Başsavcı Yargıtay’a çekilmişti: Yerine Antalya Başsavcısı geldi

HSK’ya yazdığı “rüşvet çarkı” mektubuyla gündeme gelen İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın Yargıtay üyeliğine seçilmesinin ardından yerine Antalya Başsavcısı Zafer Koç atandı. Yine Yargıtay üyesi olan ve Sinan Ateş soruşturmasıyla ilgili haberlerde öne çıkan Ankara Başsavcısı Ahmet Akça’nın yerine de Ankara Batı Başsavcısı Gökhan Karaköse atandı. Yargıtay üyeliğine seçilen bir diğer isim Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekiliyken SBK Holding’e konan tedbir kararını kaldırttığı ve Korkmaz’ın kaçmasına neden olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.

HSK, Yargıtay üyeliklerine seçilen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın yerlerine atama yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse; İstanbul Anadolu Başsavcılığı’na ise Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç atandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Gökçe, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına da Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yakup Ali Kahveci getirildi.

“Rüşvet çarkı” mektubu

Yargıtay üyeliğine seçilen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, HSK’ya yazdığı, kendi görev yaptığı İstanbul Anadolu Adliyesi’nde para karşılığı tahliye kararları ve erişim engelleme kararları verildiği iddialarından bahsettiği “rüşvet çarkı” mektubuyla gündeme gelmişti.

Sinan Ateş dosyasında gündeme gelmişti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Yargıtay üyeliğine seçilen Ahmet Akça’nın adı ise Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastı soruşturmasıyla ilgili haberlerde geçiyordu. Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder, Orhun Haber adlı bir sosyal medya hesabından Ahmet Akça ile Ateş suikastı dosyasına bakan savcı Ayhan Ay hakkında FETÖ’cü suçlamaları yaptıkları iddiasıyla tutuklanmıştı.

SBK iddiaları

Yargıtay üyeliğine seçilen bir diğer isim olan Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz’ın da İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekiliyken; SBK Holding’in mal varlığına konulan tedbir kararını kaldırttığı ve Korkmaz’ın kaçmasına neden olduğu iddia edilmişti.

- Advertisment -