Ana SayfaHaberlerRusya Başbakan yardımcısından tur şirketlerine: “Türkiye’ye Haziran için bilet satmayın”

Rusya Başbakan yardımcısından tur şirketlerine: “Türkiye’ye Haziran için bilet satmayın”

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Türkiye için uygulamaya konulan seyahat kısıtlamalarının şimdilik kaldırılmayacağını açıklayarak, tur operatörlerine 1 Haziran’dan sonrası için Türkiye ve Tanzanya’ya tur satışları yapmama çağrısında bulundu. Bu, iptal edilen 533 bin tura ilaveten 338 binlik yeni bir iptal paketi anlamına geliyor.

Türkiye’de artan koronavirüs vakaları yüzünden Rusya ile turizm hareketi bıçak gibi kesilirken, zararın sadece Mayıs dönemi ile sınırlı kalmayacağı, 29 Nisan-17 Mayıs arasında ilan edilen “tam kapanma” ile vakalar düşürülemezse turizmin kayıplarının katlanarak artacağı anlaşılıyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Türkiye için uygulamaya konulan seyahat kısıtlamalarının şimdilik kaldırılmayacağını açıkladı ve tur operatörlerini tedbiren 1 Haziran’dan sonrası için Türkiye ve Tanzanya’ya tur satışları yapmama konusunda uyardı.

Bu arada Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), 1 Haziran – 30 Haziran arasında 338 binden fazla Rusya vatandaşının Türkiye’yi ziyaret etme planı yaptığını duyurdu.

Sputnik’in haberine göre ATOR’dan yapılan açıklamada, 15 Nisan – 31 Mayıs dönemi için 533 binden fazla Rusya vatandaşının Türkiye turu satın aldığı, 1 Haziran – 30 Haziran döneminde ise 338 binden fazla Rus turistin Türkiye’ye gitme planı yaptığı belirtildi.

Daha önce Rusya yönetimi, Türkiye’deki epidemiyolojik durumun kötüleşmesi nedeniyle bu ülke ile havayolu trafiğinin 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurmuştu.

Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) 17 Nisan’da Türkiye’deki turistlerin Rusya’ya geri dönüşünün organizasyonu ile ilgili merkez kurmuştu, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) ise, 1 Mayıs’a kadar Türkiye ve Tanzanya’dan Rusya’ya dönen Rusya vatandaşlarına iki kez Kovid-19 testi yaptırma şartı getirmişti.

Kaynak: turkrus.com

- Advertisment -