Ana SayfaHaberlerDünyaRusya Batı'dan 'ideolojik göçmen' almaya hazırlanıyor

Rusya Batı’dan ‘ideolojik göçmen’ almaya hazırlanıyor

Rusya’da, ideolojik farklılıkları nedeniyle NATO ülkelerini terk edip Rusya’da yaşamak isteyen yabancılara yasal zemin ve destek sağlanması için harekete geçildi.

Hakikat İçin Adil Rusya Partisi milletvekili Dmitriy Kuznetsov, ideolojileri nedeniyle NATO ülkelerinden Rusya’ya göç eden yabancılara destek sağlanması amacıyla koordinasyon merkezi kurulacağını açıkladı.

Konuyla ilgili Moskova’da düzenlenen konferansın ardından Rus medyasına konuşan milletvekili, “Rusya’yı sevmeyenleri ve ülkesini terk edenleri, bizim vatandaşlarımız olsalar bile dönmeleri için ikna etmeye gerek yok. Diğer yandan NATO üyelerinde yaşayan ve bizimle birlikte olmak isteyenlere yardım edilmeli, yasal destek sağlanmalı” dedi.

Kuznetsov, koordinasyon merkezinin işleyişiyle ilgili İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının yetkililerinin katılımıyla toplantı düzenleneceğini aktardı.

Daha önce aynı partinin başkan yardımcısı Dmitry Gusyev, “şu anda cehennemde yaşayan Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarını ülkeye davet ederek Rusya’daki demografik durumu iyileştirmenin mümkün olduğu” görüşünü dile getirmişti. Gusyev’e göre, bedava toprak dağıtımı gibi yabancıları cezbedecek şartlar yaratılmalı.

- Advertisment -