Ana SayfaHaberlerRusya devlet televizyonundan Türkiye’nin Suriye harekâtı yorumu: “El Kaide ile birlikte Kürtlere...

Rusya devlet televizyonundan Türkiye’nin Suriye harekâtı yorumu: “El Kaide ile birlikte Kürtlere saldırı”

Rusya devlet televizyonu NTV, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinyalini verdiği Türkiye’nin olası Tel Rifat ve Münbiç harekâtıyla ilgili dosya haber yaptı. Harekat “El Kaide ile birlikte Kürtlere saldırı” olarak nitelendirildi. Türkiye’nin Suriye’de “işgalci” diye tanımlandığı haberde YPG Komutanı Mazlum Abdi’nin Türkiye’nin harekâtına karşı çıkan görüşlerine yer verildi. Geçen hafta Ankara’ya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov “Türkiye’nin hassasiyetini anlıyoruz” demiş ama harekata “yeşil ışık” yakan bir açıklama yapmamıştı.

Rusya devlet televizyonu NTV; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sinyalini verdiği, Türkiye’nin olası Tel Rifat ve Münbiç harekatlarını “El Kaide ile birlikte Kürtlere saldırı” diye sundu.

Türkiye’nin El Kaide ile ittifak halinde Kürtlere saldırmayı planladığı öne sürülen haberde; Türkiye, Suriye’de “işgalci” olarak tanımlanıyor.

Suriye için çözümün adresinin Astana süreci olduğu hatırlatılan haberde SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin de Türkiye’nin olası harekâtına karşı çıkan görüşleri yer buldu.

Lavrov “yeşil ışık” yakmamıştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyareti sırasında harekatla ilgili olarak “Türkiye’nin hassasiyetinizi anlıyoruz” demişti. Türkiye’nin olası harekatıyla ilgili açık bir “yeşil ışık” yakmayan Lavrov çözümün adresi olarak Astana sürecini işaret ettiği belirtilmişti.

Öte yandan Rusya devlet televizyonu NTV’ye konuşan SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi, geçtiğimiz hafta “Türkiye’nin olası harekâtına karşı Suriye ordusuyla koordinasyona hazır olduklarını” açıklamıştı. Abdi, “Suriye hava savunma sistemlerinin Türk savaş uçaklarına karşı kullanılabileceğini” söylemişti.

- Advertisment -