Ana SayfaHaberlerDünyaRusya devlet televizyonunun canlı yayınında Ukrayna işgaline karşı eylem yapan gazeteci Die...

Rusya devlet televizyonunun canlı yayınında Ukrayna işgaline karşı eylem yapan gazeteci Die Welt’te çalışmaya başlıyor

Diw Welt’i bünyesinde bulunduran Axel Springer, Rusya devlet televizyonu Kanal 1’in ana haber bülteni sırasında savaş karşıtı dövizle eylem yapan gazeteci Marina Ovsyannikova’nın Die Welt muhabiri olarak çalışmaya başlayacağını duyurdu. Welt Grup Yayın Yönetmeni Ulf Poschardt: “Önemli bir anda Marina Ovsyannikova, Rus izleyicilerin karşısına gerçeğin süslemesiz bir bakış açısıyla çıkma cesaretini gösterdi. Onunla çalışmak için heyecan duyuyorum.”

Rusya devlet televizyonu Kanal 1’in ana haber bülteni sırasında savaş karşıtı dövizle eylem yapan gazeteci Marina Ovsyannikova, Almanya gazetesi Die Welt’te serbest muhabir olarak çalışmaya başlıyor.  

Die Welt’i bünyesinde bulunduran Axel Springer’den yapılan açıklamada, Marina Ovsyannikova’nın Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere birçok konuda haberler yapacağı duyuruldu. 43 yaşındaki gazetecinin, gazete dışında grup bünyesindeki bir televizyon kanalına da katkı sağlayacağı açıklandı.

“Onunla çalışmak için heyecan duyuyorum”

Welt Grup Yayın Yönetmeni Ulf Poschardt, Ovsyannikova için şunları söyledi:

“Önemli bir anda Marina Ovsyannikova, Rus izleyicilerin karşısına gerçeğin süslemesiz bir bakış açısıyla çıkma cesaretini gösterdi. Bunu yaparken, devlet baskısı tehdidine rağmen en önemli gazetecilik etiğini savundu. Onunla çalışmak için heyecan duyuyorum.”

Ovsyannikova da Die Welt’in “Ukrayna halkının savunduğu özgürlük anlayışını temsil ettiği” görüşünü paylaşarak “Özgürlüğü savunmak gazetecilik görevim ve bunu Die Welt’e yapabildiğim için mutluyum” dedi.

Macron’un davetini geri çevirmişti

Rusya’da 14 Mart’ta Kanal 1’in canlı yayınına “Savaşı durdurun. Propagandaya inanmayın. Burada size yalan söylüyorlar” yazılı bir dövizle çıkan gazeteci Ovsyannikova, 14 saat gözaltında tutulduktan sonra 30 bin ruble (yaklaşık 290 dolar) para cezası verilerek serbest bırakılmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 43 yaşındaki gazeteciye sığınma teklifinde bulunmuştu. Ovsyannikova, Macron’a teşekkür ederek, “Ailemle birlikte ülkemde yaşamak istiyorum” demişti.

- Advertisment -