Dışişleri, Sofya’da Osmanlı egemenliğinin bitişini “1878’de Rus-Türk savaşı sırasında Rus birlikleri Bulgaristan başkentini Osmanlı İmparatorluğu’nun zulmünden kurtardı. Sofya sakinleri Rusları coşkuyla karşıladı” mesajıyla paylaştı.
Paylaşımda, Sofya halkının Rusya askerlerini sevinçle karşıladığını temsil eden bir resim de yer aldı.
Paylaşımda, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Facebook sayfasına yönlendiren linkte, “Osmanlı işgali altında bulunan Bulgaristan’ın Rus Ordusu tarafından özgürleştirildiği” ve “Sofya’nın kurtuluşunun Rus Ordusu’na Konstantinopolis’in yolunu açtığı” şöyle anlatıldı:
“1877-1878 Rus-Türk Savaşı sırasında, Kasım 1877’nin sonlarında Plevne yakınlarındaki muharebeyi kazanan Rus Ordusu, Osmanlı Devleti’nin işgalinde bulunan Bulgaristan’ı özgürleştirme yolunda rotayı belirledi.
“Sofya’nın kurtuluşu, Rus Ordusu için Konstantinopolis’in yolunu açtı ve Rusya için muzaffer bir barış anlaşması olan San Stefano Antlaşması’nın imzalanmasını yaklaştırdı.”
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.